Kredi kartı ve ihtiyaç kredisi düzenlemesinde detaylar belli oldu. Borcunu ödeyemeyenler için 60 aya kadar yapılandırma imkânı getirildi. Kredi kartı borcu yapılandırılırken müşterinin kartının kapatılmaması, icra ya da takibe düşen borçlara yapılandırma imkânı ve 50 bin TL’nin altındaki kredi kartı borcuna kolaylık gibi diğer maddeler de öne çıktı.
#Kredi KartıResmi Gazete'de yayımlanan karara göre kredi kartı ve ihtiyaç kredilerine 60 aya kadar yüzde 3.11 oranında faizle yapılandırma getirildi. İhtiyaç kredisini 1 ay ödemeyenler yapılandırmadan yararlanacakken kredi kartında istenilen anda yapılandırma gerçekleştirilecek. Yapılandırma neticesinde ortaya çıkacak ödeme tutarları da belli oldu...
#Kredi KartıSon dakika haberi.... Merkez Bankası ile BDDK tarafından bireysel kredi kartlarına ilişkin eş güdümlü adımlar atıldı. Bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borcunu ödeyemeyenler için 60 aya kadar yapılandırma imkanı getirildi. Kredi kartlarında asgari ödeme oranında limite göre değişikliğe gidildi. Bireysel kredi kartlarına uygulanan azami akdi faiz oranları kredi kartı dönem borcuna göre referans orana bağlı olarak farklılaştırılırken, belirlenecek oranlar 24 Ekim'de açıklanacak ve 1 Kasım'da yürürlüğe girecek.
#Kredi KartıKredi kartından para çekilir mi sorusu pek çok kişinin araştırdığı hususlar arasında yer alıyor. Hesap kartında para bulunmaması durumunda ihtiyaç halinde kullanılabilen kredi kartı para çekme işlemi, belirli oranda günlük faiz eklenmesi ile mümkün olabilmektedir. Bu işleme nakit avans ismi de verilmektedir. İşte, kredi kartından para çekme işlemi hakkında bazı detaylar
#Nakit AvansKredi kartı aylık azami faiz oranları son dakika açıklama ile gündeme geldi. Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı değişti. Yüzde 3,66 olarak uygulanan kredi kartı aylık azami faiz oranı artırıldı. Söz konusu oranın, aylık referans orana 55 baz puan yerine 114 baz puan eklenerek belirlenmesine karar verildi. Açıklama sonrası kredi kartı faiz oranı arttı mı? sorusu tüketicilerin odaklandığı konulardan oldu. Peki, Kredi kartı aylık faiz oranı değişti mi? Kredi kartı aylık azami akdi faiz oranı ne kadar oldu, arttı mı? Merkez Bankası'ndan açıklama!
#Kredi Kart Faiz OranıKredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı. Merkez Bankası tebliğine göre kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranı 3,66’dan 4,25’e yükseldi. Bu gelişmeyle birlikte kredi kartına asgari ödeme yapanlar da dahil olmak üzere borcu bulunan kişilerin ödeyeceği faiz miktarı artmış oldu.
#Kredi KartıKredi kartı aylık azami faiz oranları son dakika açıklama ile gündeme geldi. Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı değişti. Yüzde 3,66 olarak uygulanan kredi kartı aylık azami faiz oranı artırıldı. Söz konusu oranın, aylık referans orana 55 baz puan yerine 114 baz puan eklenerek belirlenmesine karar verildi. Açıklama sonrası kredi kartı faiz oranı arttı mı? sorusu tüketicilerin odaklandığı konulardan oldu. Peki, kredi kartı aylık faiz oranı değişti mi? Kredi kartı aylık azami akdi faiz oranı ne kadar oldu? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.
#Kredi Kart Faiz OranıMerkez Bankası (TCMB), ilave sıkılaşma adımları kapsamında, kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarından nakit çekim işlemlerinde faiz oranını yükseltti. Buna göre, kredi kartıyla nakit avans çekiminde faiz oranı yüzde 4.42’den yüzde 5’e çıktı. Bankaların ek hesap olarak da bilinen kredili mevduat hesaplarının (KMH) faizi de yüzde 5’e yükseldi.
#Merkez BankasıSon dakika haberi... Merkez Bankası’nın (MB) Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğe göre kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranı yükseldi.
#Kredi KartıKredi kartlarına ilişkin düzenlemeye ilişkin çalışmalar olduğunu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan geçtiğimiz haftalarda açıklamıştı. Kredi kartı kullanıcıları düzenleme ile nelerin değişeceğini merak ediyor. Ülkemiz ve dünyada kredi kartının kullanımına ilişkin farklılıklar bulunuyor. İşte kredi kartlarına getirilmesi beklenen düzenlemelerden bazıları…
#Kredi KartıMerkez Bankası’nın sinyalini verdiği seçici kredi ve miktarsal sıkılaştırma adımları dün geldi. Kredi kartı nakit kullanımı ve Kredili Mevduat Hesapları’na (KMH) uygulanan azami faiz oranında değişiklik yapıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre nakit çekimlere uygulanacak faiz oranı formülü; referans oran+131 baz puan şeklinde belirlendi. PPK’da faiz yüzde 17.5’e çıkarıldığı için referans oran otomatik olarak yüzde 1.58’e yükseldi. Böylece kredi kartından nakit çekim faizi yüzde 2.89’a çıktı.
#Merkez BankasıMerkez Bankası’nın aldığı kararlar içinde kredi kartı işlemlerinden alınan akdi faiz oranı düşürüldü. Resmi Gazete’de yayınlanan bildiriye göre Türk lirası cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak olan aylık azami akdi faiz oranı belirleniyor. Akdi Faiz nedir, nasıl hesaplanır sizler için derledik.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nca (TCMB) kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami akdi ve gecikme faiz oranlarının belirlenmesine ilişkin usul ve esasları düzenlemeyi amaçlayan Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
#Kredi KartıBankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartı ödemelerinde asgari ödeme sınırını yüzde 30’dan yüzde 20’ye düşürdü. BDDK’ya kredi kartı ödemelerinde düzenleme yapma yetkisi de verildi. Ayrıca Merkez Bankası’nın aldığı kararla, 1 Nisan 2020’den geçerli olmak üzere, Türk Lirası cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı yüzde 1.40’tan yüzde 1.25’e düşürüldü.
#GazetehaberleriTüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkanı Süleyman Bakal, senetli alışverişlerde gecikme faizine ilişkin tüketici şikayetlerinin gün geçtikçe arttığını belirterek, uygulanan fahiş faiz oranlarının hukuk devleti kurallarına uymadığını söyledi.
#Tüketiciyi Destekleme DerneğiKredi veya kredi kartı ödemelerinde problem yaşayan vatandaşlar tercihini asgari ödeme tutarından yana kullanıyor ancak bu durumda bir sonraki dönem için aylık gecikme faizi uygulanıyor. Peki, kredi kartı asgari ödeme tutarı nedir? Kredi kartı gecikme faizini kim, nasıl belirliyor?
#Kredi Kartı Asgari Ödeme Tutarı Nedir