Her ülkenin, her bölgenin, her ilin kendisine has bir kültürü bulunmaktadır. Özellikle de Türkiye'de her ilin, her bölgesinin kendisine has ayrı, farklı sembolleri bulunan kültürleri bulunur. Bu kültür yemekleri içinde geçerlidir. Düzce ili de Türkiye içerisinde bulunan ve kendine has bir kültürü bulunan illerden birisidir. Düzce ilinin kendine has bir kültürünün olması yemek kültürüne de yansımaktadır. İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar.
#Düzce YemekleriDoğasının çeşitliliği ve kültürel zenginliği Türkiye’yi eşsiz bir gurme coğrafyasına dönüştürüyor. Her yörenin kendine ait bir tadı var. Kimi otlu börekle meşhur, kimi köftesiyle. İşin uzmanlarına sorduk: Okuyanı yola çıkaracak hangi ilin ne yemeği var? Benzerini bulamayacağınız ve her lokmada midenizi şenlendirecek 50 yemeği sıraladık.
#Türkiye'nin En Güzel LezzetleriAkçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş: "Balık, Batı Karadeniz'de başladı, doğuya doğru kaydı. Çinekop, hamsi ve istavrit, Orta ve Doğu Karadeniz'e doğru devam ediyor" açıklamasında bulundu.
#Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa KarakaşDüzce'nin Akçakoca ilçesinde balıkçılar, hamsi avına çıkmak için ağlarını onarıyor, teknelerinin bakımını yapıyor. Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş: "Palamut sezonunun sonuna gelmiş durumdayız. Balıkçılar, hamsiye geçmiş durumda." açıklamalarında bulundu.
#Akçakoca İlçesiDüzce’nin Akçakoca ilçesinden iki gündür gelen haberler sevindiriyor. 30 metre uzunluğundaki teknesi ve 22 tayfası ile denize açılan balıkçı Mustafa Taşçı, 30 ton palamut balığı ile limana dönmüştü. Bugün de 20 kişilik tayfasıyla Karadeniz'deki avdan mutlu döndüklerini söyleyen kaptan Muzaffer Dinçer 40 tona yakın 4 bin kasa palamutla geri döndü.
#PalamutBatı Karadeniz Bölgesi'nin en önemli balıkçı limanına sahip Düzce'nin Akçakoca ilçesinde her gün büyük umutlarla denize açılan balıkçılar, av yasağının kalmasının üzerinden geçen yaklaşık 5 aydır umduğu balığı avlayamadı. Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, "Denizde bir tuhaflık var. Biz de çözemedik" dedi. Karadeniz'de bu sezon balık avında yaşanan düşüş, fiyatlara olumsuz yansımaya devam ediyor.
#DenizBartın’nın Amasra ilçesi açıklarında avlanan balıkçılar, sabah saatlerinde 300 ton hamsi ile limana döndü. Limana gelenlere ücretsiz hamsi dağıtıldı. İstanbul, Trabzon, Akçakoca, Sakarya, Sinop, Bandırma gibi kentlerden gelen 50’ye yakın balıkçı teknesi, Amasra açıklarında ağ attı. Balıkçılar, sabah 300 ton hamsi ile Amasra Limanı ve Tarlaağazı Balıkçı Barınağı’na döndü. Hamsiler, limanda kasalara konulup kamyonlara yüklenerek çevre illere gönderildi.
#Bartın