Manisa'da 2 bin 700 yıllık geçmişe dayanan Aigai Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarına Türkiye'nin farklı üniversitelerinden katılan 22 gönüllü öğrenci, mesleği sahada öğreniyor. Öğrendikleri teorik bilgileri, pratiğe dönüştürme imkanı bulan gönüllü öğrenciler, tarihin gün yüzüne çıkarılmasına katkı sağlıyor.
#ManisaManisa'da, 2 bin 700 yıllık geçmişe dayanan Aigai Antik Kenti'nde 3 yıllık çalışmanın ardından 'Athena Caddesi' ismi verilen antik yoldaki kazı çalışmaları tamamlandı. Çalışmaların ardından 800 metre uzunluğundaki 1900 yıllık antik yol ortaya çıkarıldı. Athena Caddesi dronla görüntülendi. Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Arkeoloji Bölümü Başkanı ve Kazı Başkanı Prof. Dr. Yusuf Sezgin, "Kentteki en önemli kazı çalışmalarından birini 'Athena Caddesi' oluşturuyor. Özellikle ziyaretçiler açısından antik yolda yürümek kentin daha iyi algılanması açısından önem taşıyor" dedi.
#ManisaAntik çağdan gelme olan pek çok antik kent bulunmaktadır. Türkiye'de yer alan antik kentlerden birisi de Aigai antik kentidir. Aigai antik kenti gerek yaz sezonu gerekse de kış sezonunda en çok ziyaret edilen antik kentlerden birisidir. Özellikle tarih meraklıları için biçilmiş kaftan olan Aigai antik kenti ziyaretçilerini tarihin tozlu sayfalarına götürmektedir. Aigai antik kentine ziyaret etmek isteyen turistler bu antik kent hakkında bilgi edinmektedirler. Peki, Aigai antik kenti nerededir? Aigai antik kenti tarihi ve efsanesi nedir? Aigai antik kentine giriş ücretli mi? Ücretli ise ne kadar? İşte Aigai antk kentine dair tüm bilgiler.
#AİGAİManisa'nın Yunusemre ilçesindeki 2 bin 700 yıllık geçmişe sahip Aigai Antik Kenti'nde 2005 yılında meclis binasındaki kazılarda bulunan 1800 yıllık 3 parça mermer yazıtın sırrı çözüldü. Birleştirilerek tercümesi yapılan mermerde, Aigaililerin Roma İmparatoru'na gönderdiği 'Fortunatus' isimli elçi aracılığıyla keçi derisinden alınan vergilerin her gelen toplayıcı tarafından farklı alınmasıyla ilgili şikayetini bildirdiği, imparatorun ise vergiyi sabitleyerek, uymayan vergi toplayıcılarını cezalandıracağını belirttiği ortaya çıktı.
#ManisaManisa'nın Yunusemre ilçesindeki Aigai Antik Kenti'nde devam eden kazı çalışmaları sırasında ortaya çıkan çatı kiremidi üzerindeki parmak izleri merak uyandırdı. Arkeologlar öncülüğünde zoolog ve veteriner hekimlerin üzerinde çalışma yaptığı izlerin, nesli tükenmiş olan bir hayvana ait olduğu düşünülüyor. Kazı Başkanı Doç. Dr. Yusuf Sezgin, "Parmak izi o dönemin hayvan çeşitliliğini tanımak için önem taşıyor" dedi
#ManisaMANİSA’nın Yunusemre ilçesine 30 kilometre mesafede bulunan kırsal Köseler Mahallesi’ndeki M.Ö. 8’inci yüzyıldan günümüze kadar ayakta kalan, Aiollerin yaşadığı Aigai Antik Kenti’nde sürdürülen kazılarda, yaklaşık 2 bin yıllık yol ortaya çıkarıldı. Antik yolun İzmir Aliağa ilçesi Yenişakran Mahallesi’nden Manisa’ya kadar uzandığı ve 60 kilometre olduğu tahmin ediliyor.
#ManisaMANİSA’nın Seyitli Mahallesi’ndeki caminin yapımında kullanılan taşların, 2 bin 800 yıllık tarihi geçmişe sahip Aigai Antik Kenti’ndeki Athena Tapınağı’na ait olduğunun ortaya çıkmasının ardından, mahallede 69 yıl önce yapılan 3 köprünün de yine antik kentten alınan taşlarla inşa edildiği tespit edildi.
#ManisaManisa Yuntdağı bölgesinde Aiol halkı tarafından Batı Anadolu'da kurulan 12 kentten biri olan Aigai Antik Kenti'nde yürütülen arkeolojik kazılarda bulunan keçi kemikleri, TÜBİTAK tarafından desteklenen projeyle bilimsel olarak incelenecek.
#ManisaManisa, Türkiye’nin en huzur verici, doğal güzellikleri ile büyüleyen, mistik bir yapıya sahip tarihi bir şehridir. Ekonomik olarak da ülkemize katkıları tartışılmazdır. Dünya üzerinde keşfedilmeyi bekleyen en güzel şehirlerinden biri olan Manisa’da gezilecek yerler nerelerdir? Sorusu merak uyandırıyor. Ayrıca Manisa’nın ilçeleri nedir ve şehir hangi bölge sınırlarındadır? Soruları da dahil tüm alt cevapları sizler için araştırdık.
#ManisaManisa'daki Aigai Antik Kenti'nde, antik dönemde şehirlerin önemli toplanma merkezleri olan tiyatrolara giriş çıkışları kolaylaştırmak için yapılan ve vomitorium adı verilen 2 bin 200 yıllık giriş bulundu. 3 metre genişliğinde 6 metre yüksekliğindeki yapı halen ilk günkü gibi ayakta duruyor.
#Manisa3 yıl önce birinci derece arkeolojik sit alanı olarak belirlenen Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kampüsü’ndeki alanda ilk çalışma Nisan ayında başlayacak . Sit alanı ilan edilen bölgenin antik çağda 'kutsal alan' olarak kullanıldığı düşünülüyor.
#Üniversite