- Kırmızı ete yapılan zamlara karşın Kayseri'de yaklaşık 9 aydır pastırma ve sucuğun fiyatının değişmediği bildirildi - KTB Başkanı Ünlü: "Esnafımız az miktarda da olsa satışların devam etmesi için pastırma ve sucuğa zam yapmıyor. Özellikle pastırmanın insanların gözünde 'pahalı' imajı var. Bu imajın daha da pekişmemesi ve satışları tamamen durdurmaması için zamma direniyoruz" - Esnaf Palamutoğlu: "Sürümden kazanmaya çalışıyoruz. Biraz hediyelik, biraz tadımlık satıyoruz. Zam yapmamız durumunda bu satıştan da oluruz diye fiyatları değiştirmedik"
- KTB Başkanı Ünlü: "Vakumlanan pastırma uzun süre bozulmadığı için dünyanın her yerine hediye olarak gönderilebiliyor. Kayseri'de pastırma esnafının satışlarının büyük bölümü hediyelik. Evine pastırma alıp da yiyen insan sayısı çok az" - "Pastırmaya lezzet veren çemenidir. İnsanlar koku yaptığı düşüncesiyle üzerindeki çemeni sıyırıp yiyor. Çemensiz pastırma pastırma değil et kurusu olur"