Ağrı Kesici haberleri sayfasında Ağrı Kesici hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3938 Ağrı Kesici haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Eskişehir'de milattan önce 3 binli yıllara dayanan Anadolu'nun ilk şehir yapılanmasının gün yüzüne çıkarıldığı Küllüoba Höyüğü'ndeki kazılarda 4 bin 500 yıl önceye ait içinde ağrı kesici ilaç saklandığı belirlenen kaplar bulundu. Kazı Başkanı Doç. Dr. Murat Türkteki, çift kulplu içecek kabındaki analizlerde, çeşitli ağrı kesicilerin yapılmasında ve içilmesinde kullanıldığını gösteren verilere ulaştıklarını söyledi. Bulunan kap ve içindeki ağrı kesici kalıntılarına ilk kez rastlanıldığını belirten Doç. Dr. İsmail Tarhan da kapta biyokimyasal inceleme yapıldığını belirterek, ağrı kesicinin etken maddesi olan salisilik asidi, bu kaplarda tespit ettiklerini aktardı.
#EskişehirEskişehir'de milattan önce 3 binli yıllara dayanan Anadolu'nun ilk şehir yapılanmasının gün yüzüne çıkarıldığı Küllüoba Höyüğü'ndeki kazılarda 4 bin 500 yıl önceye ait içinde ağrı kesici ilaç saklandığı belirlenen kaplar bulundu.
#EskişehirBaşımız, belimiz, karnımız ağrıdığından hemen ağrı kesicilere koşuyoruz ve zaman zaman zararlı olsa da bu ilaçlardan çok fazla kullanmak durumunda kalıyoruz. Peki ya ağrımızı azaltmak için daha sağlıklı bir yöntem olsa? İşte buna kafa yoran bilim insanlarından harika bir yeni buluş…
#Ağrı KesiciSon dönemlerin en merak edilen tanımlamaları içerisinde andülasyon geliyor. Özellikle farklı bir tedavi yöntemi olması ile beraber, birçok amaç altında ele alınmaktadır. Peki andülasyon nedir, zayıflatır mı? Terapisi nasıl yapılır? Cihazı ne işe yarar tüm detayları ile derledik.
#AndülasyonMigren, gerilim tipi baş ağrısı gibi başka bir hastalığa bağlı olmayan ağrılar (primer baş ağrısı), yaşam kalitesini olumsuz yönde etkiliyor. Uzmanlar ise bu sorunla karşı karşıya kalan bireylerde aşırı ağrı kesici kullanımının ağrıyı kronik hale getirdiğini söylüyor. Ülkemizde 10 milyondan fazla insanın kronik baş ağrısı yaşadığını belirten Nöroloji Uzmanı Dr. Nihat Mustafayev, baş ağrısının nedeninin ağrı kesiciler olabileceğine dikkat çekerek bilgilendirmelerde bulundu.
#Ağrı KesiciBalon balıklarında bulunan zehirden ağrı kesici yapılması için çalışmalara başlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı, ağrı kesici yapılması için Kanada'ya balon balıklarını gönderdi. İlaç haline gelen balon balığı zehrinin denemeleri yapılıyor.
#Balon BalığıBALIKÇILIK ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı Balıkçılık Daire Başkanı Doç. Dr. Mahir Kanyılmaz, balon balıklarının siyanürden 1200 kat daha güçlü zehriyle ilgili Kanada'da bir ilaç firmasının Türkiye'den bir miktar balon balığı alımı yaptığını ve çok ciddi bir ağrı kesici ilaç üzerinde çalışıldığını söyledi.
#Balon BalığıSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın, günlük hayatta sıklıkla kullanılan ağrı kesicilerin Kovid-19 aşısının etkisini azaltabileceği yönünde araştırmalara dair açıklamada bulundu. “Antienflamatuar” özelliği bulunan ağrı kesicilerin kullanılmaması gerektiğini belirten Akın, “Bu ilaçlar bir miktar bağışıklık yanıtını azaltabilir” dedi.
#Bilim KuruluGiyilebilir sağlık teknolojileri alanındaki icatlarıyla dünyada adından söz ettiren bilim insanı Doç. Dr. Canan Dağdeviren, 2024 TÜSEB Aziz Sancar Bilim Ödülü’ne layık görüldü. Doç. Dr. Dağdeviren, sütyen şeklinde giyilebilen bir ultrason cihazı geliştirerek meme kanserinin erken teşhisinde çığır açmıştı. Peki, Canan Dağdeviren kimdir, kaç yaşında, nereli? Canan Dağdeviren Nobel ödülü aldı mı, ne ödülü aldı? İşte Canan DAğdeviren yaptığı çalışmalar
#Canan DağdevirenGünümüzde genç yaşlı demeden pek çok insan sırt ağrısından mustarip… Uzmanlar, modern yaşam tarzı, çalışma koşulları ve en önemlisi hareketsiz yaşamın bu yaygın sağlık sorununu tetiklediğini belirtiyor. Uzun saatler masa başında çalışmak, kötü duruş alışkanlıkları ve yetersiz fiziksel aktivite, sırt ağrısının başlıca nedenleri arasında. Bazen de burkulma, fıtık, siyatik vb. gibi sağlık sorunları nedeniyle sırt ağrıları yaşanır. Bu ağrılar yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.
#Sırt AğrısıSevgili Hürriyet okurları... ‘SERKAN KIZILBAYIR İLE YAN KOLTUK’ sohbetlerimizde bu haftaki konuğum Acıbadem Ankara Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Prof. Dr. Rana Karayalçın oldu. Karayalçın, “endometriozis” konusunda merak edilenleri yanıtladı.
#Serkan KızılbayırKış aylarının yaklaşmasıyla birlikte, pek çok insan geleneksel halk reçetelerine yöneliyor. Öksürükten burun tıkanıklığına kadar yaygın sağlık sorunları için tercih edilen bu yöntemlerin gerçekten işe yarayıp yaramadığı ise merak konusu. Uzmanlar, bu uygulamaların arkasındaki bilimsel temeli sorgularken, etkili olup olmadıkları üzerine yapılan tartışmalar da dikkat çekiyor. Peki bu yöntemlerden hangileri etkili, hangileri abartılıyor? Op. Dr. Mustafa Bilazer, hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkGünümüzde sırt ağrıları adeta bir salgın haline geldi. Kime sorsanız sırtı ağrıyor, belini tutuyor, geçmeyen ağrılarından şikâyet ediyor. Kimi bu ağrılarından kurtulmak için doktor doktor geziyor, kimi de doğal yöntemleri deniyor. Peki hangi ağrıları neden yaşıyoruz? Hangi ağrıya ne iyi gelir? İşte bilimsel araştırmalara dayanarak uzmanların sırt ağrınızı iyileştirmeye ya da tamamen kurtulmaya yönelik hazırladığı kılavuz…
#Sırt AğrısıJessica Lane, beş aylık hamileyken omzunda ve kolunda ağrı hissetmeye başladı. Doktora gittiğinde bunun kas ağrısı olduğunu söyledi. Hamileliği boyunca bu ağrıları yaşadı ve doğum yaptı. Bir gün oğlunu araba koltuğuna yerleştirirken kolunda bir çıtırdı duydu. Hastaneye gittiğinde ise kemik kanseri olduğunu öğrendi. Belki de kolu kırılmasa kanser olduğunu daha uzun süre öğrenemeyecekti. İşte Jessica Lane'in hikayesi...
#KanserJessica Lane, beş aylık hamileyken doktorlar omzundaki ve kolundaki ağrının hamilelikten kaynaklanan gerginlikten dolayı oluşan kas ağrısı olduğunu söylediler. Ancak doğumdan beş hafta sonra, bebeğinin araba koltuğunu taşırken bir çıtırtı duydu. Bunun için doktora gittiğinde 31 yaşındaki yeni anne kemik kanseri olduğunu öğrendi. Peki yaşadığımız hangi kemik ağrılarını dikkate almalıyız? Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Hasan Mehmet Hüseyin ile konuştuk
#Kemik KanseriTürkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği, 28 Eylül “Penisilin Alerjisi Günü'nde uyardı. Penisilin alerjisi olduğu bildirilen 10 hastadan 9’unda alerji saptanmadığını belirten dernek, tedaviyi aksatanların mutlaka alerji uzmanına başvurması gerektiğini açıkladı.
#Türkiye Ulusal Alerji Ve Klinik İmmünoloji DerneğiEn sık görülen göğüs duvarı deformiteleri arasında yer alan kunduracı (çökük) ve güvercin (çıkık) göğüs hastalıklarından kurtulmak için cerrahi operasyon geçiren hastalar, hayatlarına hekimlerinin verdiği yeni bir kimlik kartı ile devam ediyor. Hastalar göğüslerine takılan metal nedeniyle emar (MR) cihazına giremezken, X ray cihazlarından geçerken de doktorlarının verdiği kimliği göstererek geçiş yapabiliyorlar.
#AmeliyatSultanlar Ligi ekibi Bursa Nilüfer Belediyespor Kadın Voleybol Takımı'nın evinde ölü bulunan Porto Rikolu smaçörü ilar Marie Victoria Lopez'in (28) ön otopsisinde, gıda zehirlenmesi ihtimalinin olduğu belirlendi. Polisin evde yaptığı araştırmada, intihar, uyuşturucu kullanma ve cinayet şüphesine rastlanmadı.
#BursaSultanlar Ligi ekibi Bursa Nilüfer Belediyespor Kadın Voleybol Takımı’nın dün evinde ölü bulunan Porto Rikolu smaçörü Pilar Marie Victoria Lopez’in (28), bir gün önce akşam yemeği yedikten sonra yabancı takım arkadaşlarının yanında ağrı kesici 2 ilaç aldığı belirtildi. Kalp krizinden yaşamını yitirdiği üzerinde durulan Lopez'in kesin ölüm nedeni, yapılacak otopsiyle belli olacak.
#BURSADünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Margaret Harris, M çiçeği (mpox) ile mücadelede kitlesel aşılama yerine virüsün bulaştığı bölgelerde “hedefli aşılama” yapılması gerektiğini söyledi. M çiçeğinin yayılmasının Covid-19’a göre daha kolay olduğunu belirten Harris, "İnsanların Covid-19 gibi bir durumla karşı karşıya olduğumuzu düşünerek endişelenmelerine gerek yok" dedi.
#M ÇiçeğiPortsmouth Üniversitesi'nde fizyolog olan Profesör Mike Tipton, sıcaklığın sağlığımızı nasıl etkilediğini araştırmak için tam 40 yılını harcadı. Şimdi ise yeni bir araştırma, sizi soğuk duşu sevmeye ikna edecek sonuçlar ortaya koydu.
#Soğuk DuşBoynundaki ağrı sebebiyle doktora giden bir kadın, önemli bir sorun olmadığı söylenerek eve gönderildi. Doktorların ihmali çok ciddi bir hastalığın teşhisini geciktirdi. Şimdi bu gecikme, 59 yaşındaki kadının hayatına mal olabilir. İşte basit görünen bir boyun ağrısının ölümcül bir hastalığa dönüşme hikayesi…
#Kan KanseriSabah içtiğiniz bir fincan kahve sadece sizi güne uyandırmakla kalmıyor, aynı zamanda sindirim sisteminizde bulunan milyarlarca dost mikroba da destek oluyor. Çünkü, giderek artan bir araştırma grubuna göre, kahvenin mikrobiyomunuzu yani bağırsak bakterilerinizi olumlu yönde etkileyerek genel sağlığınızı iyileştirebileceğine ve hatta daha uzun bir ömre yol açabileceğine dair kanıtlar bulunuyor.
#Aç Karna KahveDang humması, sivrisineklerle bulaşan ciddi bir hastalık olarak biliniyor. 2024 yılı ise dang humması açısından en kötü yıl olarak kaydedildi. Dünya Sağlık Örgütü, 176 ülkede 11 milyon şüpheli vaka bildirildiğini açıkladı. Tehlike komşumuz İran’a da sıçradı; 14 Haziran'dan itibaren vaka sayısı 12'ye yükseldi. Bu durum Türkiye'de de endişe yarattı. Peki, dang hummasını hangi sinek türleri taşıyor? Ülkemizde görülme olasılığı nedir ve belirtileri nelerdir? Tüm bu sorulara uzmanlarla cevap aradık.
#SağlıkGüne buz gibi bir duşla başlamak herkesin bir numaralı tercihi değil elbette. Ancak hastalıklardan korunma, ruh halini iyileştirme ve kilo vermeye yardımcı olma gibi potansiyel sağlık yararları soğuğa göğüs germeyi düşünmeniz için etkili olabilir. Uzman görüşleri ile soğuk duş ve sağlığa faydalarını anlatıyoruz.
#Soğuk Duş