Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Ayaz, iklim değişikliği nedeniyle balık üreme sezonlarında kaymalar yaşandığına dikkat çekip, "Buna göre sezondan çok türe özel bazı av kısıtlamaları, yasakların getirilmesinin doğru olacağını düşünüyorum" dedi.
#ÇanakkaleÇanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Ayaz, iklim değişikliği nedeniyle balık üreme sezonlarında kaymalar yaşandığına dikkat çekip, "Buna göre sezondan çok türe özel bazı av kısıtlamaları, yasakların getirilmesinin doğru olacağını düşünüyorum" dedi.
#Balıkçılık’Hayalet Ağ Avcılığı Marmara’ projesi kapsamında Marmara Adası’nda 1 yılda denizin dibinden 12 bin metrekare gırgır ağı toplandı. Projeyi koordine eden Prof. Dr. Adnan Ayaz, Marmara Adası’nda deniz dibinin ağ mezarlığı haline geldiğine dikkat çekerek “4 ay daha dalsak temizleyemeyiz” dedi.
#Marmara DeniziÇanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Ayaz ve ekibi 'Hayalet Ağ Avcılığı Marmara' projesi kapsamında, Marmara Adası çevresinde gerçekleştirdikleri dalış sırasında hayalet ağların deniz ekosistemine verdiği zararı saniye saniye görüntüledi. Görüntülerde hayalet ağa takılan ve ölmek üzere olan bir 'lipsoz' cinsi balığın kurtarılması da yer aldı. Prof. Dr. Ayaz, Marmara Adası'nda deniz dibinin ağ mezarlığı haline geldiğine dikkati çekip, "4 ay daha dalsak temizleyemeyiz" dedi.
#Prof. Dr. Adnan AyazÇanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Ayaz ve ekibi 'Hayalet Ağ Avcılığı Marmara' projesi kapsamında, Marmara Adası çevresinde gerçekleştirdikleri dalış sırasında hayalet ağların deniz ekosistemine verdiği zararı saniye saniye görüntüledi. Görüntülerde hayalet ağa takılan ve ölmek üzere olan bir 'lipsoz' cinsi balığın kurtarılması da yer aldı. Prof. Dr. Ayaz, Marmara Adası'nda deniz dibinin ağ mezarlığı haline geldiğine dikkati çekip, "4 ay daha dalsak temizleyemeyiz" dedi.
#ÇANAKKALEÇevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum müsailaj ile mücadele edilen bir aylık süreçte güzel gelişmeler yaşandığını belirtirken, Marmara Denizi'nde topalanacak miktarda müsilaj olmaması nedeniyle 7 Temmuz'da temizlik çalışmalarının yapılmadığını ifade etti.
#Murat KurumProf. Dr. Adnan Ayaz, deniz suyu sıcaklığının çok uzun süre 14-16 santigrat derecede sabit kalması nedeniyle Marmara Denizi’nin müsilajla kaplandığını söyledi. Son günlerde deniz suyu sıcaklıklarının 24 santigrat derecenin üzerine çıkmasıyla müsilaj üretiminin durduğunu belirten Ayaz, “Şu anda sular çok bulanmış durumda. Bu görüntü, müsilajın suda çözündüğünü, bakteriler tarafından parçalandığını gösteriyor" dedi. Öte yandan alınan son verilere göre, Marmara'nın güneyinde yer alan Bursa'da 166, Balıkesir'de 811, Çanakkale'de 919, Yalova'da 2 bin 118 bin olmak üzere 4 bin 14 metreküp müsilaj toplanarak denizin yüzeyi temizlendi.
#Deniz SuyuProf. Dr. Adnan Ayaz, deniz suyu sıcaklığının çok uzun süre 14-16 santigrat derecede sabit kalması nedeniyle Marmara Denizi’nin müsilajla kaplandığını söyledi. Son günlerde deniz suyu sıcaklıklarının 24 santigrat derecenin üzerine çıkmasıyla müsilaj üretiminin durduğunu belirten Ayaz, “Şu anda sular çok bulanmış durumda. Bu görüntü, müsilajın suda çözündüğünü, bakteriler tarafından parçalandığını gösteriyor" dedi. Öte yandan alınan son verilere göre, Marmara'nın güneyinde yer alan Bursa'da 166, Balıkesir'de 811, Çanakkale'de 919, Yalova'da 2 bin 118 bin olmak üzere 4 bin 14 metreküp müsilaj toplanarak denizin yüzeyi temizlendi.
#MüsilajProf. Dr. Adnan Ayaz, deniz suyu sıcaklığının çok uzun süre 14-16 santigrat derecede sabit kalması nedeniyle Marmara Denizi’nin müsilajla kaplandığını söyledi. Son günlerde deniz suyu sıcaklıklarının 24 santigrat derecenin üzerine çıkmasıyla müsilaj üretiminin durduğunu belirten Ayaz, “Şu anda sular çok bulanmış durumda. Bu görüntü, müsilajın suda çözündüğünü, bakteriler tarafından parçalandığını gösteriyor" dedi. Öte yandan alınan son verilere göre, Marmara'nın güneyinde yer alan Bursa'da 166, Balıkesir'de 811, Çanakkale'de 919, Yalova'da 2 bin 118 bin olmak üzere 4 bin 14 metreküp müsilaj toplanarak denizin yüzeyi temizlendi.
#ÇANAKKALEMarmara Denizi'nin güney sahillerinde bir süre önce yoğun şekilde görülen müsilaj (deniz salyası) yürütülen çalışmalarla büyük ölçüde etkisini yitirdi. Prof. Dr. Adnan Ayaz son durumu aktarırken, 'Durum iyiye gidiyor. Şu anda Çanakkale Boğazı'nda azaldı, arka tarafta da Teke Burnu'ndan sonra Saroz'a doğru yok diyebiliriz. Gökçeada ve diğer adalarda da azaldı. Şu anda giderek azalıyor yalnız sularda bulanıklık var. Bu durum yağmurdan da parçalanan müsilajdan da kaynaklanıyor olabilir. Ondan tam emin değiliz.' şeklinde konuştu.
#Marmara DeniziMarmara Denizi'nin güney sahillerinde bir süre önce yoğun şekilde görülen müsilaj (deniz salyası) yürütülen çalışmalarla büyük ölçüde etkisini yitirdi. Prof. Dr. Adnan Ayaz son durumu aktarırken, 'Durum iyiye gidiyor. Şu anda Çanakkale Boğazı'nda azaldı, arka tarafta da Teke Burnu'ndan sonra Saroz'a doğru yok diyebiliriz. Gökçeada ve diğer adalarda da azaldı. Şu anda giderek azalıyor yalnız sularda bulanıklık var. Bu durum yağmurdan da parçalanan müsilajdan da kaynaklanıyor olabilir. Ondan tam emin değiliz.' şeklinde konuştu.
#HaberÇanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Ayaz, müsilajın balıkları zehirlediği iddiasının doğru olmadığını belirterek, "Müsilajın şeker bazlı bir sıvı olduğunu söyleyebiliriz. Şekerin balıklara zehir etkisi olması mümkün değil” dedi.
#ÇanakkaleMarmara Denizi'ndeki canlı yaşamını ciddi şekilde etkilemeye başlayan deniz salyası vatandaşları tedirgin ediyor. Konu hakkında konuşan Prof. Dr. Adnan Ayaz, "Müsilaj Karadeniz suyunun içinden 15 metre kalınlıkta Ege Denizi'ne doğru akıyor. Müsilajın oluşma süresi değişti. 2007 yılında yaşadığımız müsilaj olayı ekim ayı sonlarında olmuştu. Şu anda ise Marmara Denizi'nde ocak ayında başladı. Mart ayında Çanakkale bölgesini etkiledi. " dedi.
#ÇanakkaleYaşanan palamut bolluğu, hem satıcıları hem vatandaşları mutlu ediyor. Ancak bu bolluk, arkasından gelecek kıtlığın da habercisi. Balıkçılar, her 5-6 yılda böyle bolluk yaşandığını, ardından da kıtlığa girildiğini belirtti. Bilim adamları da yakalanan palamutların henüz üremediklerini, çok fazla avlandığı için önümüzdeki dönemde üreyecek balık sayısının azalacağını, bunun da palamut sayısını düşüreceğini söyledi.
#PalamutDiyarbakır lise taban puanları ve yüzdelik dilimler, merakla beklenen LGS 2024 sınav sonuçları kapsamında araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, 2 Haziran'da uygulanan Liselere Geçiş Sistemi sınav sonuçlarını 28 Haziran 2024 Cuma günü öğrencilerin erişimine açacak. LGS sonuçlarının belli olmasının ardından tercih sürecine geçilecek. Adaylar, sınav sonuçlarına göre tercih listelerini oluşturacak. Bu kapsamda öğrenciler yaşadığı bölgedeki okulların taban puanlarını ve yüzdelik dilimlerini sorguluyor. Diyarbakır Lise Taban Puanları 2024 Yüzdelik Dilimleri de bu bağlamda araştırılıyor. Peki Diyarbakır'de hangi lise kaç puan ve yüzdelik dilim ile alıyor? Diyarbakır lise LGS 2024 taban puanları açıklandı mı, belli oldu mu? İşte ayrıntılar...
#Diyarbakır Lise Taban Puanları 2024 Yüzdelik DilimleriDiyarbakır lise taban puanları 2023, heyecanla beklenen LGS tercihleri kapsamında merak konusu oldu. Sonuçların açıklanmasıyla tercih yapacak öğrenciler yaşadığı bölgedeki okulların taban puanlarını ve yüzdelik dilimlerini araştırıyor. Öğrenciler 2022 lise taban puanları güncel verilerini göz önünde bulundurarak lise tercihlerini yapacaklar. Diyarbakır lise puanları ve yüzdelik dilimleri de bu kapsamında merak ediliyor. İşte Diyarbakır lise taban puanları ve yüzdelik dilimleri hakkında detaylı bilgiler...
#Diyarbakır Lise Taban PuanlarıTürkiye, 6 Şubat saat 04.17'de merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,7'lik depremle sarsıldı. Ciğerimizi yakan bu korkunç afetin şokunu henüz atlatamamışken bu kez de Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğündeki ikinci depremi yaşadık. Maalesef benzerini görmediğimiz bu felakette binlerce canımız gitti, on binlerce yaralımız var... Her şeye rağmen kısa süre içinde tek yürek olan ülkemizde şimdi tüm gözler enkaz altından gelecek güzel haberlere çevrildi. Kurtarma çalışmalarının 9'uncu gününde umutlar hala sürüyor. 198. saatte 3 yeni mucize haberi geldi. Kahramanmaraş'ta 17 yaşındaki Muhammet Enes ve 21 yaşındaki ağabeyi Abdülbaki Yeniar enkazdan kurtarıldı. 21 yaşındaki ağabeyi Abdülbaki Yeninar, o saatleri anlattı. Enkaz altında dua ettiğini belirten Yeninar, “İçim rahattı. Hava geliyordu. Çektikçe çekesim geliyordu. Kardeşimin protein tozlarını içtik” dedi. Oluşturulan yaşam koridorunda telefonu elden ele dolaştırarak enkaz altındaki kardeşlere ulaştıran ekipler, "Sizi kurtaracağız" diyerek moral verdi. Göçük altındaki kardeşler ise Türkiye'ye el sallayarak, sağlıklı olduklarının mesajını verdi. 203. saatte Kahramanmaraş'ta Aktaş Apartmanı’nın enkazından Hidayet (24), Muharrem Polat (32) çiftini sağ olarak kurtarıldı. 209. saate ise mucizenin adresi Hatay oldu. Enkaz altında kalan baba ve kızı sağ olarak çıkarıldı. 212. saatte 77 yaşında Fatma Güngör, Merve Apartmanı'nın enkazından sağ olarak kurtarıldı.
#Deprem