Adaçayı, tarçın, sandal ağacı gibi bitkilerin yakılması yani tütsü geleneği çok eski dönemlere; Pagan ve Şaman inancına dayanmaktadır. Hoş kokulu bitkilerin ateşle yakıldıktan sonra söndürülmesiyle yapılan bu işlemin birçok yararı olduğu iddia ediliyor. İşte onlardan bazıları...
#Adaçayı YakmakHavalar soğudu, virüsler, bakteriler kol geziyor. Böyle dönemlerde hastalıktan korunmak ya da ilaç almadan tedavi olmak isteyenlerin bir numaralı yardımcısı şifalı bitkiler oluyor. Bu bitkilerin başında da adaçayı geliyor. Peki adaçayı ne işe yarar, faydaları nelerdir? İşte cevabı...
#AdaçayıKış aylarında evimizde daha fazla vakit geçiriyor, daha az hareket ediyoruz. Hareketsiz geçirdiğimiz bu süre, bedenimizdeki yağların depolanmasına neden oluyor. Bu noktada hepimizin aklına “Metabolizmamı nasıl daha canlı ve hızlı tutabilirim” sorusu geliyor. İşte yanıtı...
#ÇorbaDünyada pek çok farklı özelliği bulunan tütsüler vardır. Değişik bitki çeşitleri kullanmak amacıyla hazırlanan tütsüler, aynı şekilde insan sağlığı bakımından mühim katkılar sağlamaktadır. Peki, tütsü nasıl yakılır? Evde tütsü neden yakılır? Tütsünün faydaları nelerdir? İşte tütsü ile ilgili tüm ayrıntılar.
#TütsüAslında bir koruyucu hekimlik sistemi olan ve yaklaşık 6000 yıllık bir geçmişe sahip olan aromaterapi; bitkilerin, kabuk, yaprak, çiçek, meyve, tohum, sap, kök gibi farklı yerlerinden çeşitli yöntemlerle elde edilen uçucu ve sabit yağlar aracılığıyla bütünsel dengeyi amaçlar. Vücut ve zihni uyarmak yoluyla kişinin kendi kendini desteklemesi iyileşmesinin hızlanmasını sağlar.
#Aromaterapinin ÖnemiRamazan ayının sona ermesine günler kala bayram hazırlıkları da şimdiden başladı. Bayram yemeği, tatlısı derken bayram ziyaretleri de olası hastalıklar ve kilo alma riskini de beraberinde getiriyor. Peki, bayram süresince kilo almamak için nelere dikkat etmek gerekiyor? Memorial Şişli Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Yeşim Çelik, “Ramazan bayramında sağlıklı beslenme” hakkında bilgi verdi.