Sağlık Yönetimi Uzmanı Prof. Dr. Ayşegül Kaptanoğlu, dünyada açlığa bağlı ölümlerin giderek arttığını hatırlatarak, sağlıksız beslenmenin de israf, göç, ekonomik zorluklar gibi sorunların yanı sıra; sağlık hizmetlerindeki yükü artırdığına dikkat çekti, ''İsraf etmemek, bilinçli üretici ve tüketici olmak, planlı alışveriş yapmak şart'' dedi.
#İsrafın ZararlarıVan Gölü havzasında özellikle de Adır Adası'nda görülen toplu martı ölümleri yöre halkını endişelendirdi. Her yıl toplu martı ölümlerinin yaşandığını, bu sene daha erken başladığını söyleyen halk, nedeninin araştırılmasını istiyor. Mahalleliyi tedirgin edecek durum olmadığını söyleyen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, ölümlerin açlığa bağlı stresten kaynaklandığını söyledi. Aslan, ''Herhangi bir hastalık veya salgın söz konusu değil.3 milyon martıdan 3 bin martının ölmesi normaldir'' dedi.
#VanVAN Gölü havzasında toplu martı ölümleri bölge halkını endişelendirdi. Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, köy sakinlerinin tedirgin olmaması gerektiğini belirterek, "İnci kefalleri dönüş yaptıktan sonra yumurtlama sezonu bitti. Martıların ulaşabileceği inci kefali artık imkansız oldu. Onun için yiyecek bulamamaya bağlı olarak açlık, açlığa bağlı olarak da stresten kaynaklı ölümlerdir" dedi.
#VanBirleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından belirlenen Dünya Gıda Günü, bu yıl ‘Eylemlerimiz geleceğimizdir. Sağlıklı beslenmeyle açlığa son verilmiş bir dünya’ sloganıyla hatırlatılıyor. Dünya Gıda Günü için sosyal medyada da paylaşımlar yapılıyor. Peki, Dünya Gıda Günü nedir, ne zaman ortaya çıktı?
#Dünya Gıda GünüSabah belki bir yulaf peltesi, akşam da bir elmanın yanına bir dilim kepek ekmeği, bir lokma peynir... Kulağa nasıl geliyor? İngiliz doktor Michael Mosley’nin keşfi ‘5:2’ diyeti, haftanın iki gününü tam da böyle geçirmemizi istiyor. Sorduğumuz uzmanlarsa ‘Aman dikkat’ diyor!