ANKARA’da polis, koronavirüs salgınını fırsat bilip, sosyal medyada açtıkları sahte hesaplar üzerinden tedarik sıkıntısı yaşayan firma ve vatandaşlara maske ve eldiven temin etme vaadiyle 500 bin TL vurgun yapan çeteye operasyon düzenledi. 3 ay süren takip sonucunda düzenlenen eş zamanlı operasyonda 17 kişi gözaltına alındı, 5’i mahkemece tutuklandı.
#AnkaraVize başvuru firmasının ismini kullanarak 2 bin 12 kişiden 100 milyon liralık vurgun yapan çeteye operasyon düzenlendi. İzmir merkezli 7 ayrı ilde yapılan operasyonlarda 70 kişi gözaltına alındı. CNN TÜRK İstihbarat Haber Müdürü Nihat Uludağ, bu operasyonlarla ilgili çarpıcı detayları canlı yayında paylaştı. Uludağ, "Müthiş bir çete. Şu dönemde vize alamayan vatandaşları hedef alan bir çete. Uyanıkça bir şey yapmışlar ve Fethiye'de ultra lüks bir villa kiralamışlar ve merdiven altı santral oluşturmuşlar, çalışanları da villaya kapatmışlar. Burada binlerce kişiden yüz milyon liralık vurgun yapmışlar." ifadelerini kullandı.
#DolandırıcılıkVize başvuru firmasının ismini kullanarak 2 bin 12 kişiden 100 milyon liralık vurgun yapan çeteye operasyon düzenlendi. İzmir merkezli 7 ayrı ilde yapılan operasyonlarda 70 kişi gözaltına alındı. CNN TÜRK İstihbarat Haber Müdürü Nihat Uludağ, bu operasyonlarla ilgili çarpıcı detayları canlı yayında paylaştı. Uludağ, "Müthiş bir çete. Şu dönemde vize alamayan vatandaşları hedef alan bir çete. Uyanıkça bir şey yapmışlar ve Fethiye'de ultra lüks bir villa kiralamışlar ve merdiven altı santral oluşturmuşlar, çalışanları da villaya kapatmışlar. Burada binlerce kişiden yüz milyon liralık vurgun yapmışlar." ifadelerini kullandı.
#VizeLiderliğini müzisyen Çağatay Öztürk’ün (44) yaptığı 91 kişilik jigolo çetesine ilişkin hazırlanan iddianamede, dolandırılanlara dair önemli ayrıntılar ortaya çıktı. Yüzlerce kişiyi, haftalık 5-10 bin liralık kazanç vaadi ile dolandıran jigolo çetesine yönelik soruşturma tamamlandı. 18’i tutuklu 91 sanıklı dosyada, uygulanan yöntemler ise film senaryolarını aratmıyor. “Ayda 5 bin TL nakit para karşılığı dul ve elit bayanlarla birlikte olmak istedim” diyen inşaat ustası Erdoğan G. yüzlerce kurbandan sadece biri. Konyalı döküm işçisi Veysel S. (29) ise jigolo üyeliği için kendisini arayan kadın için “Sesi çok güzeldi. Toplamda 10 bin lira yatırdım” diye konuştu.
#Gazetehaberleriİstanbul’da, bir çete internete yetkili beyaz eşya servisi reklamları verdi. Reklamlardaki 444’lü numaraları arayan kişilerin evlerine giden çete üyeleri tamir etme vaadiyle beyaz eşyaları evlerden aldı. Alınan beyaz eşyalar satıldı. 100’den fazla kişiyi 500 bin TL dolandıran 30 kişilik çete düzenlenen operasyonla çökertildi. Türkiye’de yetkili servis görünümüyle vurgun yapan kişilere ilk kez organize suç örgütü suçlamasıyla operasyon düzenlendiği bildirildi.
#Haberİstanbul’da, internette kurdukları online satış sitelerinde güvenilir markaların ürünlerini kullanarak, vatandaşları tuzağa düşüren, verilen sipariş yerine defolu çorap göndererek 500 bin TL’lik vurgun yaptan çeteye operasyon düzenlendi. Çete elebaşı Adem Ayaş hakkında 25 yıl hapis cezası bulunduğu ve dolandırıcılık suçlamasıyla aranırken vurgunu gerçekleştirdiği anlaşıldı.
#Gazetehaberleriİstanbul'da bir çete, hazırladığı sahte banka reklamlarını sosyal medyada yayınladı. Sahte reklamlardaki ödül vaadini görüp linke tıklayanların hesap bilgileri virüs programla ele geçirildi. 'Oltalama' adı verilen yöntemle hesapları boşaltan 16 kişilik çete çökertildi. Polis çetenin başka hesaplara aktardığı 500 bin TL'yi de kurtardı.
#Gündemİstanbul’da ATM’lere yerleştirdikleri kopyalama aparatları ile yaklaşık 500 bin TL’lik vurgun yapan çete çökertildi. Çete elebaşının ATM’lere aparat yerleştirip paraları çekerken dikkat çekmemek ve aile süsü vermek için yanında sürekli çocuğunu bulundurduğu ortaya çıktı.
#ATM Kopyalamaİstanbul’da, kopyalama yazılımı yükledikleri POS cihazları ve Papağan adı verilen kopyalama aparatları ile 3 milyon TL’lik vurgun yapan 18 kişilik çete çökertildi. Emniyette kart dolandırıcılığından sekiz kaydı bulunan çete elebaşı Doğan K. ve 2 adamı kaçtığı 9635 km uzaklıktaki Endonezya’da yakalandı. Çeteden ele geçen bilgisayar ve dijital materyallerin incelemesinin sürdüğü, vurgun miktarının artabileceği bildirildi. Bazı banka müşterileri hesaplarından bilgileri dışında para çekildiğini söyleyerek savcılıklara başvurdu. Başvurular üzerine İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri araştırma başlattı. Yapılan araştırmada, çetenin kartları, akaryakıt istasyonları, restoranlar, evlere servis yapan motorlu kurye işlemlerinde kopyaladığı belirlendi. Çete, restoran ve akaryakıt istasyonlarında anlaştığı kasiyer ve garsonlar aracılığıyla avuç içine gizlenebilen Papağan adı verilen kopyalama aparatları ile kartları kopyalarken, motorlu kuryelere verilen kopyalama yazılımı yükledikleri POS cihazları ile de kartları kopyaladıkları tespit edildi. Çetenin kopyalanan kart bilgilerini ikiz kartlara aktararak ATM’lerden paraları çektiği belirlendi. Çetenin bin kişinin hesabından yaklaşık 3 milyon TL vurgun yaptığı belirlendi. Yapılan tespitlerin ardından Siber Şube ekipleri, yapılan tespitlerin ardından belirlenen hedeflere yönelik operasyon düzenledi. Emrah K, Mehmet S, Orhan D, Mehmet Ş, Semih B, Nafiye D, Orhan K, Nilüfer Y, Ahmet A, Ahmet D, Fedli P, Mücahit A, Müslüm Ö, Salih K, Cihan Ö, Şerif T. ve Erdoğan B. gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, 6 Papağan adı verilen kopyalama aparatı, 312 kart, 4 bilgisayar, 3 flaş bellek, 28 POS cihazı, 22 telefon, 4 hard disk, 19 sim kart, 25 Mikro SD hafıza kartı, 7 ATM kamera düzeneği ve 8 bin 995 TL ele geçti. Gözaltına alınan 7 kişinin kopyaladıkları kart başına 500 TL alan garson, motorlu kurye ve kasiyer olduğu bildirildi. Çete elebaşı Doğan K’nın 9635 km uzaklıktaki Endonezya’ya kaçtığını belirledi. Bu ülkede bulunan Türk irtibat görevlileriyle temasa geçilerek, Doğan K. ve yanında bulunan adamları Mehmet A. M ile Tayfur K. Endonazya güvenlik birimlerinin düzenlediği operasyonla yakalandı. Doğan K. ve 2 adamının yakalandığı otel odasında çok sayıda kart ele geçti. Doğan K. ve Türkiye’deki soruşturmada adları geçmeyen 2 adamı bu ülkede tutuklanarak cezaevine gönderildi. İstanbul’da gözaltına alınan 17 kişi emniyetteki sorgularının ardından adliyede çıkarıldı. 13 kişi tutuklanırken, diğerleri adli kontrol kararıyla serbest kaldı. Çetin AYDIN/İSTANBUL
#Dolandırıcıİstanbul’da kopyalama yazılımı yükledikleri POS cihazları ve 'Papağan' adı verilen kopyalama aparatları ile 3 milyon TL’lik vurgun yapan 18 kişilik çete çökertildi. Emniyette kart dolandırıcılığından sekiz kaydı bulunan çete elebaşı Doğan K. ve 2 adamı, kaçtığı 9635 km uzaklıktaki Endonezya’da yakalandı, Türkiye’ye iadesi bekleniyor. Çeteden ele geçen bilgisayar ve dijital materyallerin incelenmesinin sürdüğü, vurgun miktarının artabileceği bildirildi. Çetenin kartları akaryakıt istasyonları, restoranlar, evlere servis yapan motorlu kurye işlemlerinde kopyaladığı belirlendi. Çetenin İstanbul’da fast food restoranların kuryeleriyle anlaşıp kredi kartı kopyaladığı iddialar arasında...
#EndonezyaANTALYA’da polis, kente gelen yabancı turistlerin kredi kartı bilgilerini kopyalayarak plastik kartların manyetik alanlarına yükleyip çekim yapan 1’i kadın 14 kişiyi gözaltına aldı. ’Yarasa’ lakabıyla tanınan 27 yaşındaki Hakan Ö.’nün liderliğini yaptığı çetenin son 6 ayda 500 bin TL’lik vurgun yaptığı saptandı.
İZMİR'de daha önce 15 yıl hapis cezasına çaptırıldığı için 2 yıl kırmızı bültenle aranan hacker Mustafa Aydın'a, 89 yıl hapis cezası verildi. Aydın'a ayrıca 176 bin TL de para cezası verildi. Mustafa Aydın ile birlikte yargılanan 5'i tutuklu, 13 sanık ise, 5- 65 yıl hapis cezalarına çarptırıldı.
“UCUZA kontör” sloganıyla kurdukları internet siteleri üzerinden vatandaşları dolandırarak 4 milyon 500 bin TL vurgun yaptığı öne sürülen 21 kişi yakalandı. Çetenin, işlerini büyütmek için Google arama motoruna reklam vererek sitelerinin ilk sırada çıkmasını sağladığı belirtildi.