Elimizdeki kaynakların azalma hızı göz önüne alındığında gelecek nesillerin deniz balığının tadını bilmesi zor görünüyor. Bu konudaki öncü çözümse balık yetiştiriciliği ve çiftlik balıkları. Alg yağlı yemlerle beslenen levrek ve çipura yetiştirip raflarında tüketiciyle buluşturan Metro Türkiye, balıkçılıkta sürdürülebilirliği hedefliyor. Hatko Su Ürünleri’nden Prof. Dr. Akın Candan ise teknolojinin ulaştığı seviyeye bakınca kültür balıklarının daha sağlıklı ve takip edilebilir olduğunu anlatıyor.
#BalıkSoğan ve patates fiyatları tüketicinin en önemli gündemlerinden biri. Bunun sebebi ise farklılık gösteren fiyatlar. Bir yerde kilogramı 9.90 TL’den soğan satılırken, başka bir satış noktasında soğanın kilogram fiyatı 3.95 TL. Patateste de durum aynı. Piyasada kilogramı 4 TL’ye de patates bulunurken, bazı yerlerde patatesin fiyatı 6.95 TL’ye kadar çıkıyor.
#GazetehaberleriMeşhur “Bolonez sos”un nereden çıktığını biliyor musunuz? Ya da pizzanın en klasik lezzeti “Margarita” desem? Evet, doğru cevap Bologna. İtalya’nın en özellikli şehirlerinden biri. Üç günlük bir lezzet yolculuğunda lokanta, çarşı, pazarlarını gezdim, makarna yapımını öğrendim...