Temel eğitimin tüm kademelerinde 2024-2025 eğitim öğretim yılının ilk ara tatili 8 Kasım Cuma günü başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takvimine göre, 11-18 Kasım arasında okula ara veren öğrencileri hafta boyunca renkli ve eğlenceli aktiviteler bekliyor.
#ÇocuklarAmazon Türkiye, Tuzla Belediyesi ve Habitat Derneği ortaklığında İstanbul Tuzla Şelale Eğitim Parkı’nda Teknoloji Sınıfı açıyor. “Teknolojiyle Geleceğe Gülümse” projesi ilk yılında 4 binden fazla gencin bilgisayar bilimi, kodlama, makine öğrenimi ve 3D tasarım becerileri edinmesine yardımcı olmayı hedefliyor.
#Amazon TürkiyeTürkiye Vodafone Vakfı, 2021’de de “İyilik için teknoloji” vizyonuyla çalışmalarını sürdürdü. Vakıf, 14 yılda toplam 4,2 milyon kişinin hayatına dokunurken, reel değeri 104,3 milyon TL olan 16 projeye destek oldu. “Yarını Kodlayanlar” projesiyle 210 bini aşkın çocuğa kodlama eğitimi veren Vakıf, “Dijital Benim İşim” projesiyle de 5 bini aşkın kadının Dijital Okuryazarlık ve Dijital Pazarlama eğitimleri almasını sağladı.
#Türkiye Vodafone VakfıTürkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği tarafından 5 yıl önce hayata geçirilen “Yarını Kodlayanlar” projesinde yeni bir adım daha atıldı. Proje kapsamında, kırsal bölgelerdeki öğrencilerin teknolojiye erişimini artırmak amacıyla 20 köy okulunda tam donanımlı teknoloji sınıfları açıldı. Ekim sonuna kadar toplam 30 okula ulaşması hedeflenen projede, bir yılda 60 öğretmenle çevre köyler dahil olmak üzere toplam 6 bin çocuğa kodlama başta olmak üzere çeşitli teknoloji eğitimleri verilecek.
#VodafoneTürkiye genelinde 12 veri merkezi, 16 ofis binası ve 25 binden fazla baz istasyonunda tüketilen yıllık toplam 515 gigawatt saat elektriğin yüzde 100’ünü yenilenebilir enerji kaynaklarından satın aldıklarını açıklayan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, “Böylece, yüzde 100 yenilenebilir enerji hedefimize planlanan tarihten 3 yıl daha erken ulaştık. Şebekesinin tamamında yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanan ilk ve tek operatör olduk” dedi.
#GazetehaberleriTürkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği, 5 yıl önce hayata geçirdikleri “Yarını Kodlayanlar” projesini yaygınlaştırmaya devam ediyor. Proje kapsamında, kırsal bölgelerdeki öğrencilerin teknolojiye erişimini artırmak amacıyla 30 köy okulunda tam donanımlı teknoloji sınıfları kurulacak. Aynı zamanda EBA Destek Noktaları olarak kullanılacak olan bu sınıflarda öğrencilere kodlama başta olmak üzere çeşitli teknoloji eğitimleri verilecek.
#VodafoneÖZEL İzmir SEV İlköğretim Kurumları, eğitim teknolojileri alanında yaptığı farklı çalışmaları sürdürüyor. Kurum, dünyada 180’den fazla ülkede gerçekleşen “Hour of Code" etkinlikleri haftasının kapanışını öğrenciler ve ailelerinin birlikte katılarak öğrendiği ve çeşitli sosyal etkileşimlerde bulunduğu teknoloji atölyelerinde üretmenin ve eğlenmenin keyfini yaşadığı bir haftasonu programı ile tamamladı.
#İzmirDünyanın üç boyutlu yazan en küçük kalemi, yakında raflardaki yerini alacak. Londra merkezli tasarım şirketi Lix tarafından üretilen kalemlerin ilk örnekleri, büyük beğeni topladı.Şirketin üç kurucusundan birisi ise İsmail Baran isimli bir Türk. Grafik tasarım ve pazarlama mezunu olan Baran'ın dışındaki diğer iki kurucu ise ayakkabı tasarımcısı Delphine Eloise Wood ile ekonomi ve uygulamalı sanatlar mezunu Anton Suvorov.Üç arkadaşın kurduğu şirketin kalemle ilgili çalışmalarına geçen Temmuz'da başladığı ve dünyanın ilk üç boyutlu kalemi "3Doodler"dan ilham aldıkları belirtildi. Lix'in tasarladığı kalemin, "3Doodler"dan en büyük farkı ise çok daha küçük olması. Bu nedenle fiyatı da ona göre daha pahalı. Lix kalemlerinin 140 dolardan (Yaklaşık 300 TL) satışa çıkması bekleniyor.
#3D Kalem