Bakan Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Dündar'la Irak'ın kuzeyindeki üs bölgesinde denetlemede bulundu. Akar, "Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonları başarılı bir şekilde devam ediyor. Şu ana kadar 44 terörist etkisiz hale getirildi." dedi.
#HaberYüksek Askeri Şûra’da (YAŞ) kararlaştırılan general ve amiral atamaları Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı. Kardak’tan Yunan bayrağını indiren SAT timinden, Balyoz kumpası mağduru Tuğamiral Ercan Kireçtepe SAT Komutanı oldu. Kumpasın bir başka mağduru Tuğamiral Hasan Özyurt ise Deniz Kuvvetleri Harekât Başkanı olarak atandı.
#GazetehaberleriCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak'ta Cudi Dağı'nın zirvesinde bulunan Nuh Peygamber Üs Bölgesi'nde görev yapan askerlere telefonla hitap ederek, "Cudi'nin mazisi maalesef hüzünlerle dolu. Tabii Gabar'da aynı hüzünleri hep yaşadık ama sağ olsun güvenlik güçlerimiz, verdikleri mücadeleyle buraları inşallah huzur beldeleri haline dönüştürdü. Ben tekrar bu vesileyle Kurban Bayramı'nızı tebrik ediyorum." dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak'ta Cudi Dağı'nın zirvesinde bulunan Nuh Peygamber Üs Bölgesi'nde görev yapan askerlere telefonla hitap ederek, "Cudi'nin mazisi maalesef hüzünlerle dolu. Tabii Gabar'da aynı hüzünleri hep yaşadık ama sağ olsun güvenlik güçlerimiz, verdiklerimücadeleyle buraları inşallah huzur beldeleri haline dönüştürdü. Ben tekrar bu vesileyle Kurban Bayramı'nızı tebrik ediyorum." dedi.
#Recep Tayyip ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Özellikle terörle mücadelede, gerçekten yıllardır verilen bu mücadele bize her ne kadar bedel ödettiyse de teröristlere de gerçekten Mehmedimiz, Mehmetçik'imiz bunun faturasını çok ağır ödetti, ödetmeye de devam ediyor." dedi.
#Erdoğan"Üretici Şartlarında Sözleşmeli Küçükbaş Hayvancılık Projesi" kapsamında düzenlenen hayvan dağıtım törenine katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, "2023 yılına kadar hedefimiz, et ithalatını kesinlikle önlemek olacak. Bu damızlık hayvanlarla biz bunu önleyeceğiz inşallah" dedi.
#300 Koyun ProjesiGenelkurmay Başkanlığı'nda dün tüm kuvvet komutanlarının katıldığı olağanüstü toplantının ardından bugün haftalık görüşmesini yapmak için Çankaya'ya giden Org. Başbuğ, beklenmedik bir şekilde rotasını Başbakanlık'a çevirdi. Ankara'daki tansiyon bu sürpriz ziyaretin ardından yükseldi. Ve Başkent ve İstanbul'da olağanüstü bir trafik yaşandı. Bu olağanüstü trafikle ilgili birçok spekülasyon yapıldı ancak tüm beklentilere rağmen sadece Başbakanlık'tan ve Genelkurmay'dan kısa birer açıklama geldi. İşte dakika dakika devletin zirvesinde yaşanan olağanüstü trafik:
Son dakika haberine göre; Şırnak'ta askeri aracın şarampole devrilmesi sonucu 2 asker şehir oldu, 2 asker yaralandı. Şehit askerler Jandarma Astsubay Çavuş Mustafa Şen (23) ve Jandarma Uzman Çavuş Ensar Enes Ertaş’ın (27) cenazeleri düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.
#ŞırnakTürkiye’nin yüreğine önceki akşam Pençe Kilit bölgesinden gelen 9 şehidin ateşi düştü. PKK’lı teröristlerce üs bölgesine saldırı girişimi sırasında çıkan çatışmada şehit olan 9 Mehmetçik’in cenazeleri dün Şırnak’ta düzenlenen törenle son yolculuklarına uğurlanmak üzere memleketlerine gönderildi.
#Pençe-Kilit HarekâtPençe-Kilit Harekatı bölgesindeki üs noktasına sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan şehitler son yolcuklarına uğurlanıyor. Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir, memleketi Kahramanmaraş’ta, Piyade Uzman Çavuş Serkan Sayın memleketi Adıyaman’da, Piyade Uzman Çavuş Hakan Gün’ün cenazesi memleketi Gaziantep'te son yolculuğuna uğurlandı.
#Müslüm ÖzdemirTürkiye şehitlerine ağlıyor. Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen kahramanlarımızın kimlikleri açıklandı. Piyade Sözleşmeli Er Kemal Batur, Piyade Uzman Çavuş Serkan Sayın, Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir, Piyade Sözleşmeli Er Emrullah Gülmez, Piyade Üsteğmen Gökhan Delen, Piyade Uzman Çavuş Hakan Gün, Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu, İstihkam Sözleşmeli Er Muhammed Tunahan Evcin ve Sözleşmeli Er Murat Atar'ın ailelerine şehadet haberi verildi. Şehit olan 9 askerin cenazeleri, Şırnak’ta Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in katıldığı törenle memleketlerine uğurlandı.
#Şehit