Güneş fırtınası yeniden gündeme geldi. Bilim insanları, en son 1582 yılında yaşanan dev Güneş fırtınasının günümüzde yeniden yaşanabileceğini duyurdu.1582 yılında, gökyüzünde 'büyük bir ateşe benzeyen' ve 'Büyük Yangın' olarak anılan bir Güneş Fırtınası Dünya'yı vurdu .Güneş fırtınası sebebiyle elektronik cihazlar ve uydu iletişim sistemleri olumsuz etkilenebiliyor. Peki, Güneş Fırtınası nedir?
#1859 Güneş FırtınasıABD'deki Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) 20 yıl sonra ilk kez bir uyarı yayınlayarak bugün uzayda jeomanyetik fırtına meydana gelebileceğini açıkladı. NOAA, fırtınanın dünyanın elektrik şebekelerini, iletişim ağlarını ve uydu operasyonlarını etkileyebileceğini vurguladı.
#Jeomanyetik FırtınaJeomanyetik fırtına ya da bilenen ismiyle Güneş fırtınası, son zamanlarda bir kez daha gündemde. Uzmanlar en son 1859’da görülen güneş fırtınasının, günümüzde tekrar yaşanabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Güneş fırtınaları haberleşme ve GPS uydularının çalışmalarını, kutuplara yakın bölgelere sefer yapan uçaklarla telsiz bağlantılarını olumsuz etkiliyor. Peki, Güneş fırtınası nedir, ne zaman gerçekleşecek?
#Güneş Fırtınası NedirCarrington Olayı olarak da bilinen 1859 Güneş fırtınası, 1859 da solar döngü 10 sırasında olmuş güçlü bir jeomanyetik güneş fırtınasıdır. En son 1582 yılında meydana gelen Güneş fırtınasının yakın zamanda yaşanabileceği bildirildi. Buz çekirdeklerinin nitrat bakımına zengin olan katmanları, güvenilir gözlemlere dayanan geçmiş güneş fırtınalarının tarihini yeniden düzenlemek için analiz edilmiştir. Peki, Güneş fırtınası nedir, ne zaman olacak? İşte, Güneş fırtınasının etkileri hakkında merak edilen bilgiler...
#Güneş Fırtınası Nedir