Yurt dışı telefon kayıtlarının her yıl yılbaşında yenilenmesi gerekiyor. IMEI kaydı neden sıfırlanmadı? sorusu da bu nedenle araştırılıyor. Bilindiği üzere yurt dışından alınan cep telefonlarının yasal kullanım süreleri her yıl yenileniyor. Yurt dışından alınmış mobil cihazların Türkiye'de kullanılabilmesi için IMEI numaralarının BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) tarafından kayıt altına alınması gerekiyor. Kayıt ettirmeyen kişilerin ise 180 gün kayıtsız yasal kullanım hakkı bulunuyor. Peki, IMEI kaydım ne zaman sıfırlanır? Yurt dışı telefonum 1 Ocak’ta açılacak mı? İşte 2025 IMEI sıfırlanma tarihleri!
#Yurt Dışı Cep Telefonu KaydıYurt dışı telefon kayıtlarının her yıl yılbaşında yenilenmesi gerekiyor. IMEI 2024 neden açılmadı? sorusu cep telefonu sahipleri tarafından merak ediliyor. Yurt dışından alınan cep telefonlarının yasal kullanım süreleri 1 Ocak'ta yenileniyor. Yurt dışından alınmış mobil cihazların Türkiye'de kullanılabilmesi için IMEI numaralarının BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) tarafından kayıt altına alınması gerekiyor. Kayıt ettirmeyen kişilerin ise 120 gün kayıtsız yasal kullanım hakkı bulunuyor. Öte yandan geçtiğimiz günlerde yurt dışından getirilen cep telefonları ile ilgili bir karar alındı. Peki, IMEI kaydım neden sıfırlanmadı? Yurt dışı telefonum neden açılmadı? İşte 2024 IMEI sıfırlanma tarihleri!
#IMEI Kaydı 2024 Neden AçılmadıIMEI ne kadar oldu sorusu gündemde yer alan konulardan biri. IMEI kayıt ücreti, 2023 Temmuz ayında Resmi Gazete kararı ile yurt dışı telefon kayıtları için değişkenlik gösterdi. Türkiye'ye yurtdışından getirilen telefonların kayıt altına alınması için belirlenen miktarda harç ücreti ödemesi şart koşuluyor. Yapılan değerlendirmelerin sonunda Resmi Gazete'de Temmuz 2023 IMEI kayıt ücreti yayımlandı. 2023 yılında geçerli olacak IMEI telefon kayıt harcı ne kadar ve ne zaman yürürlüğe girecek sorusu araştırma konuları arasında yer alıyor. İşte, IMEI kayıt ücreti 2023 için Resmi Gazete kararı ve çift sim kartlı telefonlar için merak edilen tüm detaylar
#İmeiIMEI kayıt ücreti, telefon harcı ve yurtdışı telefonların kayıt işlemi merak edilen konu başlıklarından oldu. IMEI kayıt ücreti, 2023 Temmuz ayında Resmi Gazete kararı ile yurt dışı telefon kayıtları için değişkenlik gösterdi. Türkiye'ye yurtdışından getirilen telefonların kayıt altına alınması için belirlenen miktarda harç ücreti ödemesi şart koşuluyor. Yapılan değerlendirmelerin sonunda Resmi Gazete'de Temmuz 2023 IMEI kayıt ücreti yayımlandı. 2023 yılında geçerli olacak IMEI telefon kayıt harcı ne kadar ve ne zaman yürürlüğe girecek sorusu araştırma konuları arasında yer alıyor. İşte, IMEI kayıt ücreti 2023 için Resmi Gazete kararı ve çift sim kartlı telefonlar için merak edilen tüm detaylar
#İmeiAKILLI telefonlar, son dönemlerde yapılan düzenlemelerle gündemde. Bunlardan sonuncusu ise yolcu beraberinde getiren akıllı telefonlara yönelik oldu. Harç ocak ayında önce 618 TL’ye, geçen hafta itibariyle ise 1.500 TL’ye çıkarıldı. Akıllı telefonlarda yaşanan bu durum akıllara “Hâlâ yurtdışından akıllı telefon almak hesaplı mı” sorusunu getiriyor. Biz de bu sorudan yola çıkarak, Türkiye’de popüler üst seviyedeki 5 modeli bir araya getirdik ve satış fiyatlarını kıyasladık. 1.500 TL’lik IMEI kaydı ücretiyle yurtdışındaki fiyat farkı oldukça azalmış durumda. Bu durum da Türkiye’den satın alınan modellerin beraberinde taksit, garanti ve kampanya gibi avantajlarının öne çıkmasını sağlıyor.
#GazetehaberleriYurtdışından getirilen cep telefonu, televizyon, radyo, video ve uydu alıcılarıyla bazı cihazlar için bir defaya mahsus olmak üzere, 1-80 Euro arası bandrol ücreti alınacak. 1 Ocak 2017 itibariyle alınmaya başlanacak olan ücret telefonlar için 20 Euro olarak belirlendi. Böylece yurtdışından yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarına 138.80 liralık harç dışında 20 Euro (73 TL) ek bandrol ücreti de ödenecek.
#GazetehaberleriAKP hükümeti ile Gülen cemaati arasındaki “kavgayla” ortaya çıkan “dinleme skandalları”na yenisi eklendi. CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, HSYK tarafından başlatılan bir soruşturma kapsamında, 1 Ocak 2010-Mart 2014 tarihleri arasındaki CHP il ve ilçe başkanlarının isim ve telefon numaralarının istendiğini belirterek “Benim yaptığım araştırmaya göre HSYK bir yasadışı dinleme ile ilgili soruşturma başlatmış. Bu da 1 Ocak 2010’dan 30 Mart 2014 tarihine kadar tüm örgütlerimizin dinlendiği anlamına geliyor” dedi. Önce TBMM Genel Kurulu’nda konuyu gündeme getiren Bayraktutan, ilgili bakandan yanıt alamayınca soru önergesiyle konuyu Meclis gündemine de taşıdı.