Haber hattı

Güncelleme Tarihi:

Haber hattı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2005 01:46

Saracoğlu’nda tam not

FUTBOL
Federasyonu stat ve güvenlik komitesi üyelerinden Metin Kazancıoğlu, Nejat Köklü, Ahmet Güvener, Kemal Kapulluoğlu, Cenk Cem ve Burak Tüysüz, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’na gelerek incelemelerde bulundu. Telsiz altyapısı ve donanımının yanı sıra el dedektörleri, acil çıkış kapılarını ve paratonerleri ile ilgili incelemelerde bulunan heyetin stattan memnun kaldığı belirtildi. Yetkikiler, stadı müdür Murşit Tarhan ile birlikte gezdi.

Şans bulamadığım için ayrıldım

ALMANYA
1. Ligi takımlarından Vfl Bochum takımına transfer olan eski F.Bahçeli Fatih Akyel,Fenerbahçe’den forma şansı bulamadığım için ayrıldım’ dedi. Daum’un sezon başından itibaren kendisine şans vermediğini ifade eden Fatih, ‘Daum, bana kadroda şans vermediği gibi savunma şansı da vermiyordu. Böylece ben de ayrılmak istediğimi söyledim’ dedi. Milli oyuncu, Almancayı öğrenmek için büyük gayret gösterdiğini de belirtti. Fatih’in antrenmanlardaki hırsı ve temposu teknik ekibi bir hayli sevindirdi.

Futbol Federasyonu’ndan ‘600milyar’ soruşturması

FUTBOL Federasyonu, geçen sezon Fenerbahçe’nin İstanbulspor’a 600 milyar lira gönderdiği şeklinde iddialar üzerine soruşturma başlattı. Federasyondan yapılan yazılı açıklamada, İki gazatede yer alan, ‘TMSF, Fenerbahçe’den İstanbulspor’a giden 600 milyarı araştırıyor’ ve ‘İşte O Belgeler’ başlıklı haberler üzerine, Federasyon Başkanı Levent Bıçakcı’nın talimatıyla soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Belgeler istenecek

Soruşturma çerçevesinde, Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu’nun, başta TMSF olmak üzere ilgili kurum ve kişilerden gerekli belgeleri isteyeceği, daha sonra oluşturulacak dosyanın federasyonun ilgili birimleri tarafından değerlendirmeye alınacağı kaydedildi.

Filede 7 takımımız zorlu sınavlarda

VOLEYBOLDA
7 takımımız bugün Avrupa sınavı verecek. Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde Vakıfbank Güneş Sigorta, saat 21.30’da İtalya’nın Foppapedretti Bergamo takımıyla karşılaşacak. Aynı kupada mücadele eden Beşiktaş ise Haldun Alagaş Spor Salonu’nda saat 15.00’te İtalya’nın Sant Orsola Asystel Novara’yı ağırlayacak. Top Teams ve Konfederasyon Kupalarında ise takımlarımız çeyrek final ilk maçlarında mücadele edecek. Program şöyle; Erkekler Top Teams Kupası: 18.30 Olympiakos-Z.Bankası, 19.00 D.Liberec-F.Bahçe, Bayanlar Top Teams Kupası: Eczacıbaşı Salonu: 15.30 Eczacıbaşı-Villebon 91, Erkekler Konfederasyon Kupası: Selim Sırrı Tarcan Salonu: 19.00 H.Bankası-L.Macerata, Bayanlar Konfederasyon Kupası: 20.00 SH Senica-T.Telekom Avea.

Arçelik-Beşiktaş

VOLEYBOL
Erkekler Ligi’ne 4, Baynlar Ligi’ne ise tek karşılaşma ile devam edilecek. Program şöyle; Erkekler Ligi: Burhan Felek Salonu: 16.00 Arçelik-Beşiktaş, Selim Sırrı Salonu: 14.00 SSK-Bafra T. Bld, Muğla Atatürk Salonu: 15.00 TKİ Geli-Tokat Bld. Plevne, Bursa Atatürk Salonu: 16.00 Bursa Emniyet-Hatay Polisgücü, Bayanlar Ligi: İzmir G. Erkaya Salonu: 17.00 Göztepe-SSK.

Bosna Hersek-Türkiye

A
Milli Erkek Hentbol Takımı 7. Avrupa Şampiyonası 2. Eleme Grubu ilk maçına bugün çıkacak. Millilerimiz, Saraybosna’da Bosna Hersek ile karşılaşacak. 21.00’de başlayacak mücadeleyi Cohen-Peretz hakem ikilisi yönetecek.

Boliç ve Yertek Malatya’da

MALATYASPOR
, ara transferde Gençlerbirliği’nden Boliç ve Karşıyakalı Yertek Evren ile sözleşme imzaladı. Sarı kırmızılılar, Merter’deki Green Park Otel’de Boliç ile 1 yılı opsiyonlu 1.5 ve Yertek Evren ile de 3.5 yıllık sözleşme yaptılar.

Okulda zeki değildim

F.BAHÇE’nin genç yıldızı Tuncay Şanlı ve bilardocu Semih Saygıner, Sakarya Üniversitesi Vakfı Özel Okulları’nın düzenlediği söyleşiye katıldı. Tuncay,Neden F.Bahçe’ye transfer oldunuz’ sorusuna karşılık ‘G.Saray’dan da teklif geldi. Ancak kulüpler anlaşamadı. F.Bahçe ile anlaşma sağlandığı için buraya transferim gerçekleşti’ dedi. Milli oyuncu hedefine ulaştığını belirtirken, şöyle konuştu: ‘Futbola bir turnuvada şans eseri başladım. Merdiven basamaklarını 5’er 5’er çıktım. Okulda çok zeki değildim, ama futbolda başarılı oldum.’

İbrahim Kayseri'de

G.SARAY'ın sezon başında Adanaspor'dan transfer ettiği, fakat teknik direktör Gheorghe Hagi'nin istediği performansı bir türlü gösteremeyen İbrahim Yavuz, Kayserispor'la anlaştı.

Muhsin Ertuğral Ismaili'nin başında

TÜRK
teknik direktör Muhsin Ertuğral, Mısır'ın Ismaili takımının başına getirildi. 2003'te Afrika Şampiyonlar Ligi ikinciliği yaşayan 45 yaşındaki Ertuğral, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde, Güney Afrika ve Tunus'ta teknik direktörlük yapmıştı. Güney Afrika'nın Kaizer Chiefs takımı ile 2001'de Afrika Kupa Galipleri Kupası'nı kazanmıştı. Ismaili takımı 26 maçlık Mısır Ligi'nde 15. hafta maçları sonunda 4. sırada yer alıyor.

Kaybedene dava açtı

SUALTI Sporları Federasyonu'nda 12 yıllık başkanlığı 11 Aralık 2004'teki seçimde Ahmet İnkilap Obruk'a kaptıran Harun Sevinç'ten ilginç dava. Sevinç, dava dilekçesinde, seçimdeki 3 başkan adayından biri olan Atilla Baykal'ın adaylığının kabul edilmemesi gerektiğini belirterek seçimin iptalini talep etti. Sevinç, "Seçimde Obruk 174, ben 155 ve Baykal 50 oy aldı. Sonuçlara itiraz ettik. Baykal, bu seçime girmeseydi aldığı oyların tümüne yakınını ben alacak, federasyon başkanı olacaktım. Ancak yasal olarak adaylığı mümkün olmayan bu kişiye, vize verilerek benim önüm kesildi" dedi.

PSG hakkında yolsuzluk iddiası

PARİS
savcısı, Paris Saint Germain (PSG) futbol takımının, 1998-2003 yılları arasında gerçekleştirdiği transferlerde yolsuzluk yapıldığı yolundaki iddiaları araştırmak üzere adli soruşturma başlattı. Aralarında Brezilyalı Ronaldinho, İtalyan Marco Simone ve Fransız Nicolas Anelka gibi yıldızların da bulunduğu yaklaşık 30 oyuncunun transferleri için yapılan ödemelerde ve menajerlerine verilen komisyonlarda usulsüzlük yapıldığı iddia ediliyor.

Bekele’nin nişanlısı öldü

ETİYOPYALI 10 bin metre olimpiyat şampiyonu atlet Kenenisa Bekele'nin nişanlısı Alem Techale, Addis Ababa'da idman sırasında öldü. Antrenör Tolosa Kotu, olayı anlatırken, "Techale, Bekele'nin sabah yaptığı idmanda kendisine eşlik ediyordu. Fakat koşmaya başladıktan sonra birden yere yığıldı. Hastaneye kaldırılırken de öldü" dedi. 18 yaşındaki genç atletin ölüm nedeni henüz açıklanmadı. 1500 metreci Techale ilk kez 2002'de Kanada'daki Dünya Gençler Şampiyonası'nda uluslararası yarışa katılmıştı. Genç atlet mayıs ayında Bekele ile evlenmeye hazırlanıyordu.

Yardımcı hakemi ıslatana 4 maç ceza

GÜNEY
Amerika Libertadores Kupası'na Meksika'dan katılacak takımı belirleyecek eleme turnuvasında UNL'ye 2-1 yenilen Atlante'nin golcüsü Sebastian Gonzalez yardımcı hakemi ıslatınca 4 maç ceza aldı. Meksika Futbol Federasyonu, Şilili milli futbolcunun 1 maç cezayı gördüğü kırmızı kart, 3 maç cezayı da önce içtiği suyun şişede kalan kısmını yardımcı hakeme fırlattığı için aldığını açıkladı. ABD'de oynanan maçlarını ABD'li hakemler yönetiyor.

KASTEN gelmedim

G.SARAY'ın 2. yarı hazırlıklarına 1 gün rötarlı katılan kaleci Mondragon, "Sinirlendim ve tepkimi göstermek için geç döndüm" dedi. Tatil için gittiği ülkesi Kolombiya'dan özellikle geç döndüğünü belirten Mondragon şunları söyledi: "Kulüpten 4 aydır parayı alamadım. Geçen sene de aynısı oldu. Bunu sorun ederek maçlara çıkmadım. Kulübün durumunu biliyorum. Ama her türlü fedakarlığı yaptım. Sezon başında aldığım paradan indirim yapmamı istemişlerdi onu da kabul etmiştim. Artık canıma tak etti. Benim de ödeme yapmam gereken yerler var. Bana yapılanlara tepki gösteriyorum. Paramı istemeye mecburum. Bu filmi daha önce de gördüm."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!