Güreşte olimpiyat için yola devam

Güncelleme Tarihi:

Güreşte olimpiyat için yola devam
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2012 14:41

Bulgaristan'da 20-22 Nisan tarihinde yapılan Avrupa Kıtası Olimpiyat Kota Müsabakaları'nda 3 olimpiyat vizesi alan Güreş Milli Takımları, vize sayısını artırmak için Çin'e gidiyor.

Londra Olimpiyat Oyunları için ilk sınavını Bulgaristan'da veren Güreş Milli Takımları, yarın saat 00.35'te Atatürk Havalimanı'ndan, Çin'in Taiyuan kentine hareket edecek.

Güreş Federasyonu Genel Sekreteri Mehmet Acak, 27-29 Nisan'daki müsabakalarda Türkiye'yi serbest stilde 60 kiloda Münir Recep Aktaş, 66 kiloda Yakup Gör ve 74 kiloda Soner Demirtaş, grekoromen stilde ise 55 kiloda Ayhan Karakuş, 60 kiloda Rahman Binici ve 66 kiloda Vasıf Arzumanov'un temsil edeceğini belirtti.

Henüz hiç bir sıklette olimpiyat vizesi alamayan Bayan Güreş Milli Takımı'nda ise 48 kiloda Elif Yılmaz, 55 kiloda Burcu Kebiç, 65 kiloda Elif Jale Yeşilırmak ve 72 kiloda Gamze Durukan kafilede yer aldı.

Çin'deki vize mücadelesinde daha önce olimpiyat vizesi alamayan ya da kotalarını dolduramayan tüm dünya ülkelerinin sporcuları mindere çıkacak. Müsabakalarda ilk üç sırayı alan sporcular olimpiyatlara gitmeye hak kazanacak. Mücadelelerde ilk gün serbest, ikinci gün grekoromen, üçüncü gün ise bayan güreşçiler mindere çıkacak.

Sofya'daki vize mücadelesinde sadece serbest stilde 55 kiloda Ahmet Peker, 84 kiloda İbrahim Bölükbaşı ve 120 kiloda Taha Akgül olimpiyat vizesi almayı başarmıştı. Türkiye, serbest stilde daha önce olimpiyat vizesi alan 96 kiloda Serhat Balcı ile birlikte, 4 sıklette olimpiyat vizesi aldı.

Grekoromen stilde 74 kiloda Selçuk Çebi, 84 kiloda Nazmi Avluca, 94 kiloda Cenk İlden ve 120 kiloda Rıza Kayaalp olimpiyat vizesi almıştı. Diğer olimpiyat vize mücadelesi, 4-6 Mayıs'ta Finlandiya'da yapılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!