Gurbetçiler Almanya'yı isteyecek

Güncelleme Tarihi:

Gurbetçiler Almanyayı isteyecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2012 09:36

Almanya'da yaşayan ve bir dönem TFF'nin Köln bürosunda izleme antrenörü olarak çalışan Turgay Hardal, Allmanya'daki yeni nesil gurbetçi futbolcuların Türkiye'yi seçmeyeceğini söyledi.

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Hardal, "Bild Gazetesi; Emre Can, Tolga Ciğerci, Samet Yeşil, Okan Aydın, Koray Günter gibi gelecek vaadeden futbolcuların Milli Takımımız'ın yetkilileriyle görüştüğünü ancak kendilerine yönelik 'Türk Milli Takımı'nı seçin' telkinlerinle olumlu yantı vermediğini söyledi.  le Türk Milli Takımı'nı seçmeleri doğrultusunda yönlendirildiklerini yazdı. Habere göre futbolcuların hiçbirisi Türk Milli Takımı'nda oynamak istemiyorlar. Teklifi reddetmişler" dedi. 
 
MESUT KAPIYI AÇTI; ŞİMDİ HERKES O KAPIDAN GİRMEK İSTİYOR
 
Samet ve Emre'nin Almanya'da çok gözde futbolcular olduklarını dile getiren Hardal, "Her iki futbolcu da 'Türkiye'yi düşünmüyoruz. Alman Milli Takımı'nda oynayacağız' diyorlar. 2006 yılında TFF'de izleme komitesindeydim, Gökhan Töre'yi 15  yaşındayken keşfettim. Dolayısıyla izleme ekiplerini bunların nasıl çalışması gerektiğini iyi biliyorum. Türkiye'yle Almanya arasında bu konuda 10 senelik bir fark var. Almanya'da yaşayanların hepsi Almanya için oynamak istiyor. Arada çok büyük fark var. Mathias Zammer bu sistemi Alman Federasyonu'nda kurdu, sistem çok iyi işliyor. Bizim 2000'li yılların başında Avrupa'daki TFF Bürosunda bu işler iyi yapılmadı. Ahbab çavuş ilişkelirilyle yürüdü. Şimdi bunların acılarını çekiyoruz. Mesut Özil'i kaybettiğimiz yıl çok büyük bir kapı açıldı, şimdi Almanya'daki tüm gurbetçiler o kapıdan giriyor; hiçbir Türk Milli Takımı'na gelmek istemiyor" diye konuştu.  
 
ÖNÜMÜZDEKİ 10 YILDA GELECEK VAADEDEN HİÇBİR GURBETÇİ TÜRK MİLLİ TAKIMI'NI SEÇMEZ
 
Önümüzdeki 10 yıllık süreçte Almanya'da gelecek vaadeden herhangi bir futbolcunun Milli Takımımızı seçmesinin ancak yüzde 1 ihtimal olduğunu savunan Turgay Hardal, "Gökhan Töre, Fatih Terim'in döneminde kazandırılmıştır. Ömer Toprak ve Mehmet Ekici ise Alman Milli Takımı'nda yer bulamayaklarını düşündükyeri için Türkiye'yi tercih ettiler. Alman Milli Takımı için biraz şans gören hiçbir gurbetçi Türk Milli Takımı'nı tercih etmez, kimse Türk'üm örfüm, adetim var demiyor; herkes profesyonelce düşünüyor" ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!