GüneÅŸ: Pes etmedik

Güncelleme Tarihi:

Güneş: Pes etmedik
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 12, 2002 14:45

Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş, amaçlarının Japonya'ya gitmek olduğunu belirterek, "2 maçta aldığımız 1 puan yarışta bizi geride bıraktı. Ancak iddiamız var pes etmedik. Yarış devam ediyor. Gruptan çıkamamamızı felaket olarak değil ama başarısızlık olarak gösterebiliriz." dedi.

Haberin Devamı

Milli takımın kamp yaptığı Seul Tower Otel'de bir basın toplantısı düzenleyen Åženol GüneÅŸ, futbolun bir hata oyunu olduÄŸunu ve futbolcularının ellerinden geleni yaptığını ifade ederek, "Oyuncularım, sonucun istediÄŸimiz gibi olmığı için üzüntü yaÅŸadılar. Pes etmiyor, dersler çıkarıyorlar. Tecrübe kazandılar, onurlu ve saygın bir dönem yaşıyorlar.Â

GALİBİYET JAPONYA'YA GÖTÜREBİLİR

Dünya Kupası bir şölen yeridir. Biz burada bir yarış yapıyoruz. Bu yarış içinde yarın Çin ile yapacağımız maçtaki hedefimiz galip gelmek. Galibiyet bizi ülkemize de Japonya'ya da gönderebilir. Tek yüreÄŸiz ve olumsuz havayı düzeltiyoruz."  dedi.Â

Güneş, kimseyi suçlamadıklarını ve çözüm aradıklarını belirterek, ''İşimizi yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Sabırlı ve inançlıyız. Brezilya maçının sıkıntısı takıma yansıdı. Ama bunu ortadan kaldıracakbizleriz'' diye konuştu.

Haberin Devamı

ÇOK KOŞUYORLAR

Çin takımının oyun disiplinine çok bağlı bir ekip olduğunu kaydeden Güneş, "Genelde 4-4-2 düzeninde oynuyorlar ama bazen de 4-5-1'e dönüşen bir ekip. Çok koşuyorlar. Onlar da Dünya Kupası'na ilk defa katıldılar. Zaman zaman iyi oynadılar ama yaptıkları hatalar oyunun sonucunu değiştirdi. Tecrübesizlik onları da etkiledi. Ama maçtan hiç kopmuyorlar. Gol yeseler bile oyun içinde disiplini bozmuyorlar." dedi.

BÜYÜK KÜÇÜK YOK
Â
Güneş, Dünya Kupası'na katılan her ülkenin iyi bir takım olduğunu ama önemli olanın maç günü iyi oynayabilmek olduğunu belirterek, ''Dünyada en büyük ya da en küçük takım diye birşey yoktur. Bu sebeple, Çin de iddası olmamasına rağmen yarınki maçta kazanmak için oynayacaktır. Bizim de kazanmaktan başka çaremiz yok'' dedi.

OKAN FORMA GÄ°YEMEYECEK

Okan'ın sakatlığının sürdüğünü, Mustafa İzzet'in de dün yapılan idman sonrasında adelesinin yırtıldığını belirterek, ''Okan ve Mustafa, Çin karşısında forma giyemeyecekler. Hakan ve Rüştü'nün de hafif sakatlıkları var ama yarın oynuyorlar'' bilgisini verdi.

TECRÃœBE

Yarınki maçı Kolombiyalı hakemin yöneteceÄŸini hatırlatan GüneÅŸ, ''Bu Dünya Kupası'nda hep ilkleri gördük. Türkiye, Avrupa'da çok maç oynadı ama diÄŸer kıta ülkelerinin takımlarıyla maç yapmadığı için, Avrupa dışındaki hakemleri de tanımıyorlar. Bu nedenle alışık olmadığımız bir atmosferde oynayacağız. Bu da bizim için bir tecrübedir'' diye konuÅŸtu.Â

Haberin Devamı

SINIFTA KALDIK

GüneÅŸ, Türkiye'nin bir üst tura çıkamaması durumunda felaket olmayacağını, buraya onurla geldiklerini ve onurla da döneceklerini kaydederek, ''Ãœlke olarak, medyasıyla, halkıyla ve takımıyla bir sınavdan geçiyoruz. Yarış devam ediyor. Biz iÅŸimizi yapıyoruz. Ama bu sınavda sınıfta kaldık. Ä°ÅŸim bitince bugünlerin yorumlarını yaparız. Bu Dünya Kupası'ndan dersler çıkarttık. Bunu geleceÄŸe olumlu yansıtmaya çalışacağız'' diye konuÅŸtu.Â

HESABINI SORACAÄžIM

Türk Milli Takımı'nın, 48 yıl sonra Dünya Kupası'na kaldığını hatırlatan Şenol Güneş, "Bunu ben değil tarih söylüyor. Gruptan çıkamamamızı felaket olarak değil ama başarısızlık olarak gösterebiliriz. Dünya Kupası tecrübesini basın da, taraftarlar da biz de görmedik. Çok tecrübeli olan takımların da başarılı olamadıklarını görüyoruz. Biz ülke olarak iş bitmeden, işe bitmiş gibi bakıyoruz. Göreve geldiğim günden beri 'ışığı önümüze tutun' dedim ama gözümüze tuttunuz. Brezilya maçından sonrada birileri düğmeye bastı. Bunlar 2 yılın hesabıdır. Bunun cevabını Dünya Kupası'ndan sonra verecek, hesabını da soracağım. Destek olmanız gerekirken köstek olursanız bu takımı çökertirsiniz." dedi.
Â
Sorulara yanıt vermeyen  Güneş, toplantıyı sinirli ve gergin bir biçimde terk etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!