Güneş: "Bizim için önemli olan Dünya Kupası'na gitmek"

Güncelleme Tarihi:

Güneş: Bizim için önemli olan Dünya Kupasına gitmek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Şenol Güneş, Fransa Milli takımı ile 15 Kasım Çarşamba günü yapılacak özel karşılaşma ile ilgili değerlendirmesinde, "Resmi maçlarda yeni futbolcu kullanamıyoruz. Hem puan, hem de yeni futbolcuyu kaybetme korkusu yaşıyoruz" dedi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara Şubesi’nin restore edilen sosyal tesisinin açılış kokteylinde konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Güneş, "Takımlardaki yabancı oyuncu çokluğu, milli takıma çok olumsuz yönde yansıyor. Çoğu yabancı, takımların kadrosunu şişirirken, yerli oyuncuların önünü de kapatıyor. Örneğin hücumda ve kalede sayısal bir sıkıntı var. Ligimizde yanılmıyorsam 12 ya da 13 takımın kalecisi yabancı. Sayısal sıkıntı, ileriyi tehdit ediyor" dedi.

FRANSA’NIN ARDINDAN HOLLANDA

Fransa maçı için pazartesi günü saat 13.00’te İstanbul’da 22 kişilik milli takım kadrosunun toplanacağını hatırlatan Şenol Güneş, bu karşılaşmanın takım genel durumunu görme açısından büyük önem taşıdığını da vurguladı.

Söz konusu maçın yanı sıra, 28 Şubat tarihinde de deplasmanda Hollanda ile özel bir karşılaşma yapacaklarını ve bu iki sınavda yeni oyuncuları deneme şansı bulacaklarını ifade eden Güneş, şöyle devam etti:

"Resmi maçlarda bazı oyuncularımızı kullanamıyoruz, deneme şansı olmuyor. Çünkü, puan kaybına tahammülümüz yok. Puan kaybı olursa, hem oyuncuyu, hem de puanı kaybederiz diye düşünüyoruz. Bu nedenle söz konusu maçlar, saha sonucundan çok, kadroda yer alacak futbolcularımızın genel form grafiklerini ve oyun tarzımızı görmemiz açısından önemli olacak. Özellikle son haftalarda takımlarında form grafiği yükselen ve daha önce kadroya çağırdığımız ama şans verilemeyen bazı oyunculara şans vermeyi düşünüyoruz. Bu arada, form grafiği olarak sıkıntısı olan bazı arkadaşları da belki dinlendireceğiz. Bu dönemi, elimizde oynama şansı olan, form grafiği yüksek olan arkadaşlar için en iyisiyle kullanacağız."

"ÇÖZÜM, TEK BAŞINA BİZİM İŞİMİZ DEĞİL"

Milli Takımlar teknik Sorumlusu Şenol Güneş, yeni futbolculara şans verilmesi konusunda kendilerine kulüp takımlarının da yardımcı olması gerektiğini söyledi.

"BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN DÜNYA KUPASI’NA GİTMEK"

"Öncelikli amacımız Dünya Kupası’na gitmek" diyen Şenol Güneş, bu hedefe ulaşırken, kadrolarına yeni oyuncu katmanın kaçınılmaz bir zorunluluk olduğunu da söyledi.

Takım içerisinde sürekli bulundurabilecek isimleri belirlemek için yaptıkları girişimlerde, rakip bulma sıkıntısı yaşadıklarını belirten Güneş, şöyle devam etti:

"Bu sıkıntı sadece bizde değil, tüm dünyada var. Hazırlık maçlarına özellikle bazı ülkeler sıcak bakmıyor. O nedenle UEFA ve FIFA, oyunculara izin vermek istemeyebiliyor. Yeni yapılanan, kadrosuna yeni aldığı futbolcuları görmek isteyen ülkeler de var. Biz onları bulup, onlarla anlaşıp, UEFA ve FIFA’ya bildirecek ve maç yapacağız.

Bizim için önemli olan Dünya Kupası’na gitmek. Bu yolda, şu aşamaya gelinceye kadar 7 puan aldık. Grupta resmi maçlarımız 24 Mart tarihinde Slovakya ile Türkiye’de yapacağımız karşılaşmayla başlıyor. Daha sonra, Makedonya ile deplasmanda karşı karşıya geleceğiz. O nedenle, mart ayına kadar geçecek süreyi hazırlık dönemi olarak değerlendireceğiz.

Bunu yaparken de arada alacağımız bazı hazırlık maçlarda da ana kadroyu bozmadan, yeni arkadaşlarımızı araya koymak gerekiyor. Maçın temposuna yapısına ve gücüne göre bu hazırlık maçlarında o arkadaşları kullanmayı istiyoruz. Bunun dışında, araya başka özel maçlar da alma gayretindeyiz. Bu maçlarda da tamamen, hiç kadroya giremeyen aday oyuncuları kullanmayı istiyoruz. Bu anlamda devre arasında bir turnuva düşünmüştük. Şu anda 3 ya da 4 civarında değişik seyahat yapma zorunluğunun yarattığı sıkıntılı bir program olduğu için, o planımızı iptal etmek durumunda kaldık. Oysa bu program bizim için önemliydi ama yine de böyle bir maç kovalayacağız. Eğer bulabilirsek, ara boşluklarda, oyuncularımıza lig maçlarında rahatsızlık vermeden bir organizasyon yapacağız. Hiç kadroya çağrılmayan aday oyuncuları ya da az oynayan futbolcularımızın tamamını oralarda kullanmak istiyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!