Zürafa'da eylem var

Güncelleme Tarihi:

Zürafada eylem var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2013 00:00

Genelevleriyle meşhur Zürafa Sokak’ta eylem var. Müşretiye ‘gel gel’ yaptıkları suçlamasıyla 15 gün kapatılan 6 genelevin çalışanı “Bu cezalarla sokağa düşeriz, sokaklarda ölürüz” dedi.

Haberin Devamı

İSTANBUL Karaköy’deki 11 genelevden 6’sı, İstanbul Valiliği Zührevi Hastalıklar ve Fuhuşla Mücadele Komisyonu tarafından usulsüz müşteri çağırdıkları gerekçesiyle 15 gün süreyle kapatıldı. 6 genelevden birinin aynı usulsüzlüğü bir yıl içinde tekrar yaptığı için ruhsatının tamamen iptal edileceği bildirilirken genelev çalışanı kadınlar “Bu gidişle sokağa düşeceğiz” diye isyan etti.

SİVİL POLİS İŞLEM YAPTI

Son birkaç yıllık süreçte genelevlerin çeşitli bahanelerle kapatıldığını ifade eden hayat kadınları, şöyle konuştu: “Yasalarda genelev çalışanı kadınların müşteriyi çağırması yasaktır. Birkaç gün önce 2 sivil polis geldi. ‘Kadınlar bizi çağırdı’ diyerek hakkımızda tutanak tuttular. Bu karar çalışan yüzlerce hayat kadınının sokağa düşmesine ve başkaca bir iş yapamayacakları için mesleklerini kayıt dışı ve kontrolsüz yapmasına neden olacaktır. Sokakta çalışan kadınlarının da maruz kaldıkları şiddet ortadadır. Her gün kadınlar öldürülmektedir. Bizde sokaklar
da öleceğiz.”

Haberin Devamı

Osmanlı’dan beri işyeriyiz

Zürafa Sokak’ta bulunan genelevler hakkındaki kapatma kararı üzerine eylem yapan kadınlar, “Karaköy genelevleri Osmanlı İmparatorluğu döneminden beri ruhsatlı işyeri olarak hizmet veriyor. Bizler de devlete sigorta ve vergilerimizi düzenli olarak ödüyoruz” dedi.

Kadınlar “Yapmış olduğumuz iş nedeniyle her ne kadar toplum tarafından dışlanmış olsak da biz de insanız. İnsanca yaşama ve çalışma hakkımıza saygı gösterilmesini istiyoruz. Usulsüz şekilde kapatılan resmi ruhsatlı işyerlerimiz açılana eylemlerimiz devam edecektir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!