Zürafa Sokak temizlendi

Güncelleme Tarihi:

Zürafa Sokak temizlendi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2001 00:00


Toygun ATİLLA/İSTANBUL
Haberin Devamı

İstanbul Karaköy genelevindeki kadınları tehditle çalıştırarak haraç aldıkları iddiasıyla 51 kişi yakalandı. İstanbul Emniyet Müdür Vekili Hasan Özdemir, ‘‘O bölgeyi tamamen temizledik’’ dedi.

Karaköy genelevinde çalışan hayat kadınlarını baskı kullanarak, tehdit edip zorla çalıştırdıkları ve haraç aldıkları iddiasıyla 51 kişi gözaltına alındı. Aralarında Matild Manukyan'nın oğlu Kerope Çilingir'in de bulunduğu 51 kişi dün sorgularının ardından DGM'ye gönderildi. Daha sonra serbest bırakılan Çilingir'in polise verdiği ifadede, annesi zamanında da aynı sistemin devam ettiğini ve olayları görmezlikten gelmeleri için bazı polislere rüşvet dağıtıldığını itiraf ettiği belirtildi.

Trilyonluk senetler

İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine 28 Haziran'da harekete geçen polisin yakaladığı bu kişilerin, geneleve gelen kadınları, ‘‘giriş senedi’’ adı altında bir senet imzalattırarak ilk günden borçlu bıraktıkları, devam eden süreç içerisinde faizini sürekli yükselttikleri, borcu karşılayamaz hale geldikleri için yüksek faizlerle yeni para alan kadınların, böylece borç batağına saplandırıldığı anlaşıldı. Bu kişilerin, bu düzene karşı çıkan kadınları ise darp ve tehdit ederek evlerde zorla alıkoydukları tespit edildi.

20 polis var

Açıklamanın yapıldığı salona gelerek bir süre silahları inceleyen ve operasyonla ilgili yetkililerden bilgi alan İstanbul Emniyet Müdür Vekili Hasan Özdemir, Zürafa Sokak'ta meydana gelen bir oluşumu uzun zamandır takip ettiklerini belirterek, ‘‘O bölgeyi tamamen temizledik’’ dedi. Öte yandan genelev mafyasının hayat kadınlarına imzalattırdığı senetlerin miktarının 500 milyarı bulduğu belirlenirken, mafyanın aylık cirosunun 1 trilyon lira olduğu kaydedildi. Soruşturma kapsamında genelev mafyasının hayat kadınları üzerindeki baskısına göz yumduğu belirlenen, aralarında rütbelilerin de bulunduğu yaklaşık 20 polisin belirlendiği ve DGM'ye bildirildiği kaydedildi.

Bir de kılıç ele geçirildi

Yakalanan kişilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 10 adet tabanca, 2 adet antika tabanca, bu silahlara ait 10 adet şarjör, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kılıç, 1 adet muşta, 231 adet fişek ile genelevde çalışan kadınlara ait 110 adet çek ve senet ele geçirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!