Zürafa Sokak tarih oluyor

Güncelleme Tarihi:

Zürafa Sokak tarih oluyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2009 13:08

Yapılan yeni düzenlemeyle Karaköy Zürafa Sokak’taki iki genelev kapatılıyor… Genelevler kapatıldıktan sonra “Park ve Dinlenme Alanı” ve “Belediye Hizmet alanı” olacak…

Haberin Devamı

ANITLAR KURULU ONAYLADI

2863 sayılı kanun çerçevesinde hazırlanan Beyoğlu 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı, Anıtlar Kurulu tarafından 7 Ocak 2009 tarih ve 2302 sayılı kararı ile onaylandı. Plan, 15 Mayıs 2009 tarihinde İstanbul Büyükşehir Meclisi'nde kabul edildi. Anıtlar Kurulu'nun onayladığı, İstanbul Büyükşehir Meclisi'nde kabul edilen imar planıyla Karaköy'deki genelevler kapatılacak. 

GENELEV KALKIYOR

Karaköy'de; Leblebici Şaban Sokak, Arşın Sokak ve Kemeraltı Caddesi ile sınırlanmış alanda genelev bulunuyor. Genelev, Surp Pırgiç Ermeni Kilisesi'nin hemen yanında bulunuyor. Kilisenin yanındaki binalar genelev olarak işletiliyor. Kilisenin yanındaki genelevlerden 10-11 ve 12 numaralıların iki kişiye ait olduğu, diğerlerinin ise Matild Manukyan'a ait olduğu belirtiliyor. Genelevin hemen yakınında Saint-Benoit Lisesi ve bir de sinagog bulunuyor. Beyoğlu 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ile, Leblebici Şaban Sokak, Arşın Sokak ve Kemeraltı Caddesi ile sınırlanmış alanda genelevin kullanım alanı “Belediye Hizmet Alanı” olarak düzenleniyor. Söz konusu değişikliğin, 3194 sayılı İmar Kanunu'na göre yapılacağı bildirildi. Kanunda; “Bu Kanun, yerleşme yerleri ile bu yerlerdeki yapılaşmaların; plan, fen, sağlık ve çevre şartlarına uygun teşekkülünü sağlamak amacıyla düzenlenmiştir. Belediye ve mücavir alan sınırları içinde ve dışında kalan yerlerde yapılacak planlar ile inşa edilecek resmi ve özel bütün yapılar bu Kanun hükümlerine tabidir” deniliyor.

PARK VE DİNLENME ALANI OLUYOR

Karaköy Zürafa Sokak'taki genelev de kapatılıyor. Ermeni kökenli Matild Manukyan ve Sümbül Yaşar Karasu'ya ait genelevin kullanım alanı “Park ve Dinlenme Alanı” olarak düzenlendi. Karaköy'de genelevin bulunduğu Zürafa Sokak'ta (çıkmaz sokak) 42 tane evin olduğu, 37 evin Matild Manukyan'ın, beşinin Sümbül Yaşar Karasu adındaki kadına ait olduğu belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!