Zübeyde hanımı anmaya AKP'liler gelmedi

Güncelleme Tarihi:

Zübeyde hanımı anmaya AKPliler gelmedi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2008 13:54

İZMİR'de Anneler Günü'nde etkinliklerinde ilk olarak Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım, mezarı başında törenle andı. Karşıyaka Belediyesi ile Türk Anneler Derneği tarafından düzenlenen törende AKP Karşıyaka İlçe Başkanı Mikail Bilici tarafından gönderilen çelenk, hiçbir partili katılmadığı için anıt mezara konulamadı.

Haberin Devamı

Törene katılanlardan bazıları, mezardan ayrılmadan önce çelengi musalla taşına yatırarak, “AKP öldü, Allah rahmet eylesin” sözleriyle ve alkışlarla iktidar partisini protesto etti. AKP İlçe Başkanı Bilici, kendilerine tören programının bildirilmediğini ileri sürerek, “Belediye CHP'ye hizmet veriyor” dedi.
Bazı İzmirliler, sabahın erken saatlerinde kendi annelerinden önce soluğu Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın kabri başında aldı. Karşıyaka Belediyesi ile Türk Anneler Derneği tarafından düzenlenen törene İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın eşi Berrin Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tufan Eker, Karşıyaka Kaymakamı Mehmet Arslan, Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çalışkan, Türk Anneler Derneği Karşıyaka ilçe yöneticileri, kadın dernekleri temsilcileri, CHP, MHP, DSP ve GP'nin ilçe yöneticileri, öğrenciler, izciler ve vatandaşlar katıldı. Hacı Osman Paşa Camii'nin avlusunda bulunan Zübeyde Hanım'ın kabri başında gerçekleşen törende saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından çelenk sunmaları için siyasi partiler anons edildi. İlk anons edilen iktidar partisi AKP'nin çelengi, çiçekçi tarafından tören alanına getirilmesine rağmen hiçbir AKP'li yöneticinin törene katılmaması nedeniyle anıt mezara konulmadı. Sırayla, CHP, MHP, DSP ve GP'nin çelenk sunuldu. Ardından sivil toplum kuruluşları da çelenklerini bırakarak, mezarı selamladı. Protokol konuşmaları sırasında 6 yaşındaki Eylül Yaş da 80 yaşındaki Nermin Kardaş da ‘Annelerin annesi’ ünvanına sahip olan Zübeyde Hanım'ın mezarına bir buket çiçek bıraktı.

Tören sonunda bazı kişiler, hiçbir partili katılmadığı için mezara konmayan, cami önünde kalan AKP çelengini musalla taşına yatırarak, protesto etti. Vatandaşlar, iktidar partisine “AKP öldü, Allah rahmet eylesin”, “AKP'nin cenazesini ikindide kaldırıyoruz”, “AKP gerçek yüzünü bir kez daha gösterdi. Bu törenler onları bozar” sözleriyle ve alkışlarla tepki gösterdi. Elinde Atatürk'ün resmini taşıyan bir kadın, çelengin önünde ağlayarak şiir okudu.

AKP'Lİ MECLİS ÜYESİNDEN KÜFÜRLÜ ÇIKIŞ

Protesto gösterileri sırasında Karşıyaka Belediyesi'nin CHP'li Meclis üyesi Nami Aslanoğlu, AKP'li Meclis üyesi Yücel Demir'i basın mensuplarının önünde cep telefonuyla arayarak, “Zübeyde Hanım'ı mezarı başında anıyoruz. Sizden kimse gelmedi. Çelenk kenarda kaldı. Protesto ediyorlar” dedi. Demir de “Ben partili arkadaşlara törene katılamayacağım için mazeret bildirdim” dedi. Aslanoğlu'nun, “Sizinkiler uykuya mı daldı?” demesi üzerine de “S....r et. Herkes ne yaparsa yapsın” yanıtı verdi.

‘TÖRENDEN HABERDAR EDİLMEDİK’

DHA muhabirinin tören sonunda telefonla görüştüğü AKP Karşıyaka İlçe Başkanı Mikail Bilici, Karşıyaka Belediyesi'nin kendilerine tören programını bildirmediğini öne sürerek, “Belediye bize soğuk davranıyor. Çelengimizi gönderdik, ancak saatli programdan haberimiz olmadığı için gelemedik. Belediye'nin sadece CHP'ye değil, AKP'ye de hizmet vermesi lazım. Ancak bizi sabote ediyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çalışkan, Bilici'nin iddiasını yalanlayarak, “Meclis'te grubu bulunmayan siyasi partiler bile haberdar edildi de onlara mı haber verilmedi? Bu koca bir yalan” dedi.

  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!