Zorbaya inat inadına kebab

Güncelleme Tarihi:

Zorbaya inat inadına kebab
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2015 20:12

Adana’da valiliğin ‘içki yasağı’ nedeniyle bu yıl ‘Kebap ve Şalgam Festivali’ olarak düzenlenen etkinliği basan döner bıçaklı, sopalı bir grup zorba, pompalı tüfekle havaya ateş açıp alkol karşıtı sloganlarla ortalığı dağıttı. Polisin müdahalesiyle bu grup dağıtılıp 5’i gözaltına alınırken, masalarına dönen Adanalılar sabaha kadar eğlendi.

Haberin Devamı

‘RAKI İÇİRTMEYİZ’

Etkinliğin geleneğini oluşturan sabah ciğeri için hazırlanılırken, polis geniş güvenlik önlemi aldı.Kalabalık ve coşku nedeniyle yürümekte zorluk çekilen sokaklarda sivil polisler de anında müdahale için sürekli dolaştı. Ancak gece yarısı, silahlı bir grup, 'içki içildiği' gerekçesiyle etkinliğe baskın girişiminde bulundu. Döner bıçağı, sopa ve av tüfekli grup, sokakta masaları dağıtmak istedi. 'Size rakı içermeyeceğiz' sloganı atan protestocu grubun girdiği sokakta panik yaşandı, masa ve sandalyeler devrildi, kendi halinde eğlenen onlarca kişi masalarını bırakıp kaçıştı.

5 LİDER ‘ALINDI’

Zorba gruba, sivil polisler anında müdahale etti. Polisler, protestocu grubun öncüleri olan 5 zorbayı gözaltına aldı, diğerleri ise kaçıp ortadan kayboldu. Tüfeklerine el konulan gözaltındaki kişilerin sorgusu sürüyor.Protestocuların neden olduğu kısa süreli paniğin ardından binlerce kişi yeniden masalarına oturarak, eğlencelerine sabaha kadar doyasıya devam etti. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte sabah ciğeri yemek için gelen gruplar, ciğerci dükkânlarını doldurdu.

Haberin Devamı

Şüphelilerin 30 yaşındaki Ömer, 32 yaşındaki Cumali ve 24 yaşındaki Sadık Pamuk ile 25 yaşındaki Hakan ve 22 yaşındaki Aykut Yarımtaş olduğu, haklarında ‘Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması’ suçlaması ile işlem yapıldığı belirtildi. İlk ifadelerinde “İki cami arasında rakı mı içilir” diyerek tepki göstermek için festivali bastıklarını söyledikleri ileri sürülen şüpheliler hakkında savcılıktan ek gözaltı süresi alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!