Zoraki evliliğe direnince dövülerek öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Zoraki evliliğe direnince dövülerek öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2009 00:00

Afyonkarahisar’ın Dinar İlçesi’ne Bağlı Alpaslan Köyü’nde 19 yaşındaki Nimet Gürbunar, kuzeninin eşi ve iki ağabeyi tarafından evinden sürüklenerek kaçırıldı. Kendisiyle evlenmek isteyen Tayfun Şahin’e karşı çıkan Gürbunar, sopayla dövülerek öldürüldü.

AİLE içi şiddeti engelleyemeyen Türkiye’nin AİHM’de tazminata mahkum edilmesinin yankıları bitmeden Afyonkarahisar’dan vahşi bir cinayet haberi daha geldi. 19 yaşındaki Nimet Gürbunar, önce kaçırıldı, arkasından da dövülerek öldürüldü. Hafta başında 95 yaşındaki dedesi Veysel ve 93 yaşındaki babaannesi Nimet Gürbunar’ın evini temizleyen Nimet Gürbunar, öğleden sonra dayısının oğlu Veli’nin eşi olan Fadime Alpaslan’dan halı yıkamasına yardım etmesini istedi. Akşama kadar halı yıkayan Nimet Gürbunar, akşam yorulunca dinlenmek üzere eve girdi. Genç kız, cama vuran ve anahtarını düşürdüğünü söyleyen Fadime Alpaslan’a yardım için dışarı çıktığında Alpaslan’ın ağabeyleri 40 yaşındaki Seyfi Şahin ve 24 yaşındaki Tayfun Şahin tarafından yakalandı.

Kol ve bacaklarını kırdılar

Bağırmaması için ağzına bez parçası soktukları ve dış eteğini kafasına geçirdikleri Nimet Gürbunar’ın direnmesi üzerine yerde 50 metre sürükleyen saldırganlar, köyün zengin ailelerinden Nimet Gürbunar’ın Tayfun Şahin’le evlenmesini istediler. Gürbunar’ın bunu kabul etmemesi üzerine götürdükleri boş evde sopalarla dövmeye başlayan üç saldırgan, önce bacaklarını, ardından da kollarını kırdı. Tayfun Şahin, tecavüze yeltendi ama genç kızın vücudundaki kırıklar nedeniyle vazgeçti. Bağıran Gürbunar’ı susturmak için ensesine sopayla vuran saldırganlar genç kızın yere yığıldığını ve başından kan aktığını görünce paniğe kapıldı.

Ölüsünü dedesi buldu

Namazdan dönen dede Veysel Gürbunar’ın torununu aradığını gören Seyfi ve Tayfun Şahin kaçtı. Bunun üzerine boş eve giden dede, torununun kanlar içerisindeki cesediyle karşılaştı. Bu sırada evin başka bir odasında saklanan Fadime Alpaslan da o karışıklıktan yararlanarak kaçtı. Jandarma, bir gün sonra Seyfi ve Tayfun Şahin ile Fadime Alpaslan’ı yakalayarak mahkemeye çıkardı. Sorgularında Nimet Gürbunar’ı direndiği için dövdüklerini kabul etti ve genç kızı Tayfun Şahin’le evlenmeye zorlamak için kaçırdıklarını söyledi. "Güzellikle gelmediği için böyle oldu" diyen Seyfi ve Tayfun Şahin ile Fadime Alparslan, ’tasarlayarak adam öldürme’ suçlamasıyla tutuklanıp Dinar Cezaevi’ne konuldu. Otopsi raporunda bacakları, kolları ve kafatasının kırıldığı tespit edilen Nimet Gürbunar’ın cenazesi ise köy mezarlığına defnedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!