Zonguldak'ta itlaf çalışmaları tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Zonguldakta itlaf çalışmaları tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2006 16:51

Yurdun çeşitli yerlerinde kuş gribine karşı önlemler alınıyor. Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, Çaycuma İlçesi'ne bağlı Çomranlı, Akyamaç, Çayköy ve Gemiciler köylerinde, kanatlı kümes hayvanlarının itlafının tamamlandığını bildirdi.

Erkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çomranlı ve Akyamaç köylerinden alınan numunelerde hızlandırılmış test sonuçlarına göre kuş gribi vakasına rastlanılmasının ardından iki gün önce başlanan çalışmalar kapsamında, 4 bini aşkın kümes hayvanının itlaf edildiğini söyledi.
Söz konusu köylerin yakınlarındaki Gemiciler ve Çayköy köylerinin de itlaf işlemlerine dahil edildiğini belirten Erkmen, “Diğer köylerimizde kuş gribi vakasına rastlanılmadı. Ayrıca şu ana kadar kuş gribi şüphesiyle hastaneye başvuran kişi de bulunmamaktadır. Kentte ihbarlar doğrultusunda İl Tarım Müdürlüğü ekipleri özveriyle çalışmalarını sürdürüyorlar” dedi.
Karabük İl Tarım Müdürlüğü'nce yapılan yazılı açıklamada da kuş gribiyle ilgili gerekli önlemlerin alındığı kaydedildi.

-KARS-

Kars'ın Arpaçay İlçesi'ne bağlı Telek Köyü'nde, “kuş gribi” şüphesine karşı başlatılan itlaf çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.
Arpaçay Kaymakamı Mehmet Ali Sağlam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre önce Telek Köyü'nde şüpheli kanatlı hayvan ölümü görüldüğünü, bunun üzerine köyde incelemeler yaptıklarını söyledi.
Sağlam, itlaf çalışmaları başlattıkları köyde, 300'ün üzerinde kanatlı hayvanın itlaf edildiğini belirtti.
İtlaf çalışmalarının tamamlandığını vurgulayan Sağlam, “Köyde şu an herhangi bir sorun yok. Kuş gribi şüphesiyle hastaneye başvuru da olmadı. Her şey kontrol altında” diye konuştu.

-AYDIN-

Aydın Valisi Mustafa Malay, gazetecilere yaptığı açıklamada, kuş gribi tespit edilen, Aydın merkez Çeştepe Beldesi ile Kuşadası'nda, belediye, Tarım İl Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa hareket ederek kent merkezi ve ilçedeki tüm kanatlı hayvanları itlaf çalışmasına başladığını bildirdi.
Kriz masası oluşturulduğunu belirten Vali Malay, şunları söyledi:
“Basın yoluyla tüm vatandaşlar uyarıldı. Broşürler dağıtıldı. Birçok vaka ihbarı geldi. Ancak sadece Çeştepe Beldesi ile Kuşadası'nda kuş gribine rastlandı. Doğrudan hayvanla temasta olmayanlar için endişe edilecek bir durum söz konusu değil. Şu anda Aydın Devlet Hastanesi'nde 4 hastanın gözetimi sürüyor. Sağlık durumları iyi.”
Vali Malay, bir gazetecinin, itlaf sırasında bazı vatandaşların tavuklarını maddi zarara uğrama endişesi ile evine sakladığının görüldüğünü söylemesi üzerine, “Kuş gribi nedeniyle itlaf edilen kanatlı hayvanların ücretleri ödenecek. Kaç tane tavuğu, horozu gitmişse, bunlar geri ödenecek. Bunlar kayıt altına alınıyor. Vatandaşın endişe etmesine gerek yok” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!