Zirve Yayınevi davasında Başbuğ iddianamesi istendi

Güncelleme Tarihi:

Zirve Yayınevi davasında Başbuğ iddianamesi istendi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2012 14:24

MALATYA’da Zirve Yayınevi’nde 3 kişinin öldürülmesi olayı ile ilgili görülen davada, tutuklu sanıklar 37’nci kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme, tutuklanan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında hazırlanan dosyanın istenmesine karar vererek, duruşmayı 9 nisan 2012 gününe erteledi.

Günaydın, Abuzer Yıldırım, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Salih Gürler hazır bulundu. Malatya Özel Yetkili 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, bir önceki celsede İnönü Üniversitesi’nden istenilen CD ve DVD’lerin bilirkişi tarafından çözümü görüşüldü. Olayın olduğu gün ve diğer zamanlarda İnönü Üniversitesi’ndeki panelde, Orgeneral Hurşit Tolon tarafından yapılan konuşmanın çözümlerini gerçekleştiren bilirkişinin, bazı konuşmaların yerine nokta koyması nedeniyle Mahkeme, bilirkişiden nokta koyulan yerlerin de doldurulmasını talep etti.

’BÜLENT ARAL’IN CEZAİ EHLİYETİ TAM’

Tutuklu sanıklardan Varol Bülent Aral’ın cezai ehliyetinin olmadığını ileri sürek İstanbul Adli Tıp Kurumunda muayene olmasının ardından, kurum tarafından hazırlanan rapor mahkemede okundu. İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı rapora göre Varol Bülent Aral’ın cezai ehliyetinin tam olduğu görüşü bildirildi.

BAŞBUĞ’UN DOSYASI İSTENDİ

Müdahil avukatlar, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un yargılandığı davanın iddianamesini incelediklerini ve bu dava ve başka davalarla ilgili olarak karartmaların olduğuna dair beyan ve tespitlerinin olduğunu belirterek, ilgili mahkemeden iddianamenin istenmesini talep ettiler. Mahkeme avukatların talebini kabul ederek, İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nden bahse konu dava dosyasının istenmesini kararlaştırdı.

’BAZI SANIKLAR İKİ DAVADA DA VAR’

Duruşma 9 Nisan’a ertelenirken, mahkeme çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan müdahil avukatlardan Erdal Doğan, basından öğrendikleri bilgilere göre İrtica ile Mücadele Eylem planı iddianamesinde Zirve Yayınevi ile ilgili bazı hususların olduğunun öğrendiklerini belirterek şunları söyledi:

"Bu konu ile ilgili burada yer alan bazı sanıkların aynı zamanda kafes eylem planında yer aldığını biliyoruz. Ve aynı zamanda oradaki sanıkların burada görev yaptığını da biliyoruz. Bu nedenden dolayı bu davayla da bir şekilde dolaylı da olsa bir bağ olduğu düşüncesiyle iddianameyi talep ettik."

’HÜKÜMET, SAVCILARA VE MAHKEMEYE DESTEK VERSİN’

Avukat Erdal Doğan, Zirve Yayınevi davasıyla ilgili 2’nci ek iddianamenin bir sonraki duruşma tarihine yetişeceğini düşündüklerini belirterek, Hükümetin soruşturmayı yürüten savcılara ve mahkemeye gerekli desteğin vermesini istedi. Doğan Konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kendileri açısında ne gerekiyorsa bu konuyla ilgili desteği bekliyoruz. Çünkü buradaki soruşturma ve kovuşturma çok önemli. Biliyorsunuz Hrant Dink cinayeti davası hukuk açısından bir felaketti. Buradaki soruşturmanın, aynı zamanda Hrant Dink cinayeti ve Rahip Santro cinayeti gibi cinayetleri de aydınlatacak bir güçte olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bunun bir Ergenekon hücre yapılandırması bağı içerisinde olduğunu her zaman söylüyoruz. Ve burada da bu görüntünün en azından iddianamede delillendirilerek ortaya çıkacağını bekliyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!