Zigana'daki çığ felaketini araştıran komisyon çalışmalarını tamamladı

Güncelleme Tarihi:

Ziganadaki çığ felaketini araştıran komisyon çalışmalarını tamamladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2009 10:27

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Zigana Dağı'nda 10 kişinin ölümüyle sonuçlanan çığ düşmesi olayına ilişkin kurulan komisyonun yaptığı çalışma sonucu, bu tür olayların bölgede ender yaşandığının ortaya çıktığını bildirdi.

Haberin Devamı

Vali Salihoğlu, 25 Ocakta yürüyüşe çıkan Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü Derneği üyesi gruptan 10 kişinin, Torul ilçesine bağlı Zigana Dağı'nda çığ altında kalarak hayatını kaybetmesiyle ilgili Gümüşhane Vali Yardımcısı Hasan Erkal başkanlığında bir komisyon kurulduğunu belirtti.


Komisyonun çalışmalarını tamamldığını ifade eden Vali Salihoğlu, “komisyonun çalışmasında Zigana Dağı'nın o bölgesinde çığ olayına rastlanmasının çok ender olduğu ortaya çıktı” şeklinde konuştu.

Vali Salihoğlu, bu sonucun, felaketin ne zaman yaşanacağını tespit etmenin adete imkansız olduğunu gösterdiğini savunarak, şöyle konuştu:
“Zigana'da yaşanan çığ, herkesin ders alması gereken bir olaydır. Doğa olayları bitmez. Bu nedenle bu tür olaylara karşı hazırlıklı olup önlem almamız lazım. Zigana'daki çığ faciası üzücü bir örnektir, ama insanların ölmesi ile ders alınmasına hiç gerek yoktur.”

Haberin Devamı

Zigana'daki çığ sonrası İl Çevre ve Orman Müdürlüğünce söz konusu bölgede inceleme başlatıldığını belirten Vali Salihoğlu, bölgenin, rakımın yüksek olması nedeniyle yetişebilecek ağaçların tespit edilmesinin ardından ağaçlandırılacağını kaydetti.

Vali Salihoğlu, çığ olayında ölenler için anıt yapılacağını ve valilikte de bir sergi açılacağını sözlerine ekledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Zigana Dağı'nda, 25 Ocakta yürüyüşe çıkan Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü Derneği üyesi 17 kişi, çığ altında kalmıştı.


Olayda Burçak Sevim, Davut Akdeniz, Erhan Terzi, Özlem Timurcuoğlu, Hüseyin Karaosmanoğlu, Gülhanım Piyale, Yasemin Aktaş, Hasan Ali İsoğlu, Dursun İnan olay yerinde, Hüsniye Sarıbıyık'ın da tedavi gördüğü Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesinde hayatını kaybetmişti.

Çığda Rahmi Keleş, Yonca Yılmaz, Elmas Aykaç, Ural Ayar, Hasan Anahar, Hasan Çiftçi ve Emel Şimşek de yaralanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!