Zanlının 250’den fazla sabıkası var

Güncelleme Tarihi:

Zanlının 250’den fazla sabıkası var
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2005 19:29

İclal Ülker’i 300 metre sürükleyip öldürdüğü ileri sürülen Gencay Yolcu tam bir suç makinesi çıktı. Ediz Hun’un otomobilinin çalınmasına adı karışan Yolcu’nun 250’den fazla sabıkası olduğu ve polisle defalarca silanlı çatışmaya girdiği belirtildi.

TEKEL’de Şube Müdürü olarak çalışan İclal Ülker’i, 300 metre sürükleyip öldürdüğü iddia edilen kapkaççılardan birinin, 250’den fazla sabıkası bulunan suç makinesi Gencay Yolcu olduğu saptandı. Polisle girdiği çok sayıda silahlı çatışmadan sağ kurtulmayı başaran azılı oto hırsız Gencay Yolcu, Ediz Hun’un otomobilinin çalınması olayına da karışmıştı.

Kartal, Petrol İş Caddesi üzerinde cuma günü park ettiği otomobilinden inen İclal Ülker’in yanına yaklaşan bir
/images/100/0x0/55ea3465f018fbb8f8713cc5
otomobilden sarkan saldırgan kolundaki çantayı kapkaç yapmıştı. Çalıntı olduğu belirlenen 34 AZ 3487 plakalı Opel Vectra marka araçla kaçmaya çalışan zanlılar önleri başka bir araç tarafından kapanınca geri manevra yapmışlar bu sırada Ülker’in paltosu saldırganların otomobilinin lastiğine dolanmıştı. Kapkaçıların otomobilinin arkasında yaklaşık 300 metre sürüklenen İclal Ülker feci şekilde hayatını kaybetmişti.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olaydan sonra başlatılan soruşturmada geldikleri aracı terk ederek yaya olarak kaçan zanlılardan birinin kimliği belirlendi. Otomobili kullanan Gencay Yolcu’nun İstanbul ve çevre illerde polisle 11 kez kovalamacaya ve silahlı çatışmaya girdiği belirlendi. Bu olaylardan 5’inde yanında bulunan arkadaşları açılan ateş sonucu öldürülen Gencay Yolcu’nun her seferinde kaçmayı başardığı belirtildi. Oto hırsızlığı, otodan hırsızlık, kapkaç, yaralama suçlarından 250’nin üzerinde sabıkası bulunduğu belirlenen G.Y’nin Ediz Hun’un otomobilini çalmak suçundan da polis tarafından arandığı ortaya çıktı. Azılı hırsız Gencay Yolcu’nun gerçekleştirdiği olaylar sırasında uyuşturucu ve uyarıcı haplar kullandığı iddia edildi.

ARKADAŞI VURULDU

‘30 Eylül’de, Samandıra’dan çalınan 34 BNB 73 sahte plakalı Honda marka otomobili ve içindekileri Kozyatağı’nda sıkıştırdı. Zanlılardan Recep Zengin otomobili çalıştırıp geri geri kaçmak istedi. Bu sırada sokakta bir ağaca ve park halindeki biri minibüsle 2 otomobile çarpan Zengin, dur ihtarına uymayıp silah çekince, polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildi. Otomobilde bulunan Gencay Yolcu kaçarak kayıplara karıştı. Polisin elinden son anda kurtulan Gencay Yolcu, Kurtköy’de bir süre önce bir dizi çekimi sırasında sinema sanatçısı Ediz Hun’un kullandığı otomobili çaldığı iddiasıyla aranıyordu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!