Ali VARLI / BERLİN
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2009 00:00
RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın avukatı aracığıyla yapılan, ’Almanya’ya giriş yasağı’ belgesinde tahrifat yapılmadığı iddiasına, dün ALmanya’dan iki yalanlama birden geldi.
1 - Belgeyi düzenleyen Main-Taunus Kaymakamlığı, tahrifat yapıldığını tekrar doğrulayarak, "Hatta ikinci paragraf atılmış" açıklaması yaptı.
2 - Deniz Feneri e.V. soruşturmasını yürüten Komiser Böhm de, "Çok açık söylüyorum. Akman’ın gösterdiği belge değiştirilmiş" dedi.
HÜRRİYET’in ’Almanya’ya girişi yasak’ haberini yalanlamak amacıyla, Almanya’nın Main-Taunus Kaymakamlığı’ndan aldığı belge üzerinde tahrifat yapıldığı iddialarını avukatı aracılığıyla yalanlayan ve "Evrakta tahrifat yoktur" diyen RTÜK Başkanı Zahid Akman’a, bir yalanlama daha geldi. Belgeyi düzenleyen Main-Taunus Kaymakamlığı, Akman’ın avukatının açıklamalarının doğruyu yansıtmadığını kaydederken, Basın Sözcüsü Deike Wichmann, "Bizim düzenlediğimiz evraktaki ikinci paragraf atılmış" dedi.
Polis de yalanlıyor
Avukatları aracılığıyla önceki gün de belgede tahrifat yapılmadığını iddia eden Akman’a, konuyla ilgili soruşturmayı yürüten Frankfurt Kriminal Dairesi’nde görevli Komiser Alexander Böhm’den de yalanlama geldi.
Deniz Feneri dosyasına bakan, soruşturma çerçevesinde zanlıların ilk ifadesini alan ve mahkemede de tanık olarak dinlenen Böhm, "Çok açık söylüyorum. Belgede sahtecilik yapıldığı için soruşturma sürüyor. Dr. Akman’ın gösterdiği belge kesinlikle orijinal belge değil. Belgede sahtecilik yapılmış. Belge değiştirilmiş. Bununla ilgili soruşturma sürüyor" diye konuştu.
Beş yıla kadar hapis
Main Taunus Kaymakamlığı Basın Sözcüsü Wichmann da, Akman’ın avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamaya cevap verdi. Wichmann, "Biz tek sayfa ve iki paragraf yazı hazırladık. Belgede ikinci paragraf atılmış. Bunun için de soruşturma sürüyor" dedi.
Avukat Nurali Turan ise, Almanya’da evrakta sahtekárlık suçuyla ilgili şu bilgileri verdi:
"Verilen evrakın tamamını değiştirmek, bir bölümünü silmek veya bir kısımı değiştirmek Alman yasalarına göre suçtur. Bu evrakın mahkemelerde kullanılması ise ikinci bir suçu doğurur. Evrakta tahrifat ve sahtekárlığı düzenleyen Alman Ceza Yasası’nın 267. Maddesi beş yıla kadar hapis cezasını öngörüyor."
Hürriyet Gazetesi, Main-Taunus Yabancılar Dairesi’nin aldığı, Zahid Akman’ın 17 Mayıs 2007’den 17 Mayıs 2012 Tarihine kadar 5 yıl süreyle Almanya’ya girişinin yasaklandığı haberini 5 Eylül 2008 Tarihi’nde manşetine çıkarmıştı.
Haber üzerine Zahid Akman Frankfurtlu avukatı Hasan Dinç aracılığıyla ilgili yabancılar dairesine başvurmuş ve buradan alındığı iddia edilen bir belgeyle Hürriyet’i yalanlamış, tekzip kararı çıkarttırmıştı. Ancak CNN Türk, önceki gün, Main-Taunus Kaymakamlığı’nın, Akman’ın gösterdiği bu belgenin ’orijinal olmadığını’ açıkladığını duyurmuştu.