Yüzyılın canisi estetikli Aryan

Güncelleme Tarihi:

Yüzyılın canisi estetikli Aryan
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2011 00:00

NORVEÇ iç istihbarat örgütü PST’nin başında bulunan Janne Kristiansen, çifte saldırıda 77 kişiyi öldürmekten yargılanan aşırı sağcı terör zanlısı Anders Behring Breivik’in (32), Nazilerin idealindeki Aryan ırkına benzemek için estetik operasyon geçirmiş olabileceğini açıkladı.Kristiansen, “Norveç’te bu tip bir doğal yüz bulamazsınız. Mükemmel Aryan yüz hatlarına sahip olmak için ABD’de estetik ameliyat olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Hükümet istifa etsin, konuşayım’

Cezaevindeki Breivik’in sıradışı istekleri de sürüyor. Herşeyi itiraf eden Breivik, polisle daha fazla işbirliği yapması karşılığında hükümetin istifa etmesini şart koştu. Breivik, “İstifa etsinler, ben de bahsettiğim diğer hücreler hakkında bilgi vereyim” dedi. Herşeyi tek başına planlayıp uyguladığı sanılan Breivik, “Tapınak Şövalyeleri” adlı örgütünün Norveç’te iki terör hücresi daha bulunduğunu öne sürmüştü.

Kimyasalları EBay’den almış

Bu arada Breivik’in bomba için gereken kükürt tozu gibi kimyasal malzemeleri açık artırma sitesi eBay’den aldığı ortaya çıktı. Norveç istihbaratının 4 ay önce izleme listesine aldığı Breivik’in eBay alışverişlerini gözden kaçırması eleştiri konusu.

Türk bakanlar bugün cenazede

Haberin Devamı

Utoya Adası’ndaki saldırıda hayatını kaybeden Türk kızı Gizem Doğan’ın cenaze töreni bugün. Törende Türkiye’yi Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu temsil edecek. Davutoğlu’nun Oslo’da Norveç Dışişleri Bakanı Jonas Gahr Store ile görüşeceği de ifade edildi.

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!