Yüzde 90 engellinin maaşı kesildi

Güncelleme Tarihi:

Yüzde 90 engellinin maaşı kesildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2015 12:18

Mersin'de yaşayan Kenan Özalp yüzde 90 engelli olmasına rağmen hastanedeki makine bozuk olduğu için rapor alamadı ve aylığı kesildi. 1000 TL'lik maaşı geri alamayan Özalp zor koşullarda evinde bakılıyor.

Haberin Devamı

Mersin'de yaşayan Kenan Özalp, 15 yıl önce beynin belirli bölümlerinde hasarlara neden olan genetik Huntington hastalığına yakalandı. Sinemalarda çalışarak geçimini sağlayan Özalp, hastalığı ilerleyince yatağa mahkum oldu. 2008 yılında aldığı yüzde 90 engelli raporuyla özürlü maaşı bağlanan Kenan Özalp, bu kez malulen emekli olabileceğini öğrenince SGK'ya başvurdu. 1,5 yıl önce Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden alınan raporla emekli olup 1000 TL maaş bağlandı.

Yüzde 90 engellinin maaşı kesildi

'NE RAPORU?'

Yatalak olduğu için eşi Hamide tarafından bakılan Kenan Özalp'ın malulen emekli olsa dahi belirlenen sürelerde gereken rapor süresi dolduğu için 5 ay önce maaşı kesildi. Hamide Özalp, maaş kesildiği için mağdur olduklarını söyledi. Sevk edildikleri hastanedeki makinenin de bozuk olması nedeniyle maaşın tekrar bağlanması için gereken raporu alamadıklarını belirten Özalp, "Eşim tamamen yatalak durumda ve hastalığı son evrede. Ne raporu istiyorlar daha? Kiramı ve faturalarımı ödeyemiyorum. Hasta bezi, sondajı, pansuman malzemeleri, ilaçlarına yetişemiyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!