‘Yüzde 47’ gafı Obama’ya yaradı

Güncelleme Tarihi:

‘Yüzde 47’ gafı Obama’ya yaradı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2012 00:00

ABD’de Cumhuriyetçi başkan adayı Romney’nin “yüzde 47” gafı, başkanlık seçimleri yaklaşırken Başkan Obama’nın geçen mayıstan beri kamuoyu yoklamalarında ilk kez yüzde 50’yi aşmasını sağladı.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Barack Obama, 6 Kasım’da rakibi olacak Cumhuriyetçi eski vali Mitt Romney’nin son gafını çok iyi değerlendirdi. Geçen mayıs ayında katıldığı özel bir bağış toplama etkinliği  sırasında gizlice çekilmiş görüntülerde Romney, “Amerikalıların yüzde 47’sinin kendilerini devlete muhtaç olarak gördüklerini” savunuyordu. Romney, “devletin serveti yeniden dağıtmaya çalışmaması gerektiğini” vurgulayarak sözlerinin arkasında durdu. Cumhuriyetçi medya ise Obama’nın yıllar önce tam da bunu, yani “devletin serveti yeniden dağıtması gerektiğini” söylediğini vurguladı. Halk nezdinde bu tartışmada Obama galip çıkmış gibi görünüyor. Associated Press-GfK tarafından yapılan son kamuoyu yoklamasına göre bugün seçim olsa ve tüm seçmenler sandığa gitse Obama oyların yüzde 52’sini, Romney ise yüzde 37’sini alacak. Ancak sadece sandığa gitmesi en muhtemel kitleye bakıldığında oranlar yüzde 47’ye yüzde 46 şeklinde.

Haberin Devamı

ROMNEY NE DEMİŞTİ? / WEB TV

Obama, gaf konusunda ilk yorumunu, ünlü talk şovcu David Letterman’ın “The Late Show” adlı programında yaptı. ABD Başkanı, Letterman’ın, “Romney ne demek istedi? Sosyal aktivitelere katılan zenginler aralarında bunları mı konuşur” şeklindeki sorusuna cevaben şunları söyledi: “Neye atıf yaptığını bilmiyorum ama size şunu söyleyebilirim; 2008 seçimlerini kazandığım zaman, Amerikalıların yüzde 47’si (Cumhuriyetçi Parti’nin o dönemki adayı) John McCain’e oy verdi. Ve seçim gecesinde ben şunu söyledim; ‘Bana oy vermemiş olsanız da sizi duyuyorum ve sizin başkanınız olmak için elimden geldiği kadar çok çalışacağım. Başkan olarak öğrendiğim şeylerden biri de tüm ülkeyi temsil ettiğinizdir.”

‘Beni çıplak görmediniz Sayın Başkan’

Obama, Letterman’ın şovunda moralli göründü. Ünlü şovmene “iyi göründüğünü” söylediğinde “Beni çıplak görmediniz Sayın Başkan” yanıtını aldı. ABD Başkanı, “Böyle kalsa iyi olur” diye bir başka espriyle yanıt verdi. Kilosunu sorduğunda Obama’nın “180 pound (81 kilo) civarı” karşılığını vermesi üzerine Letterman, “Ben de hemen hemen aynı kilodayım, ama bu kadar iyi görünmüyorum” dedi.

Haberin Devamı

ROMNEY SÖZLERİNİN ARKASINDA DURDU

Ünlü rapçi Jay Z ve eşi Beyonce’nin düzenlediği bağış etkinliğinde de Obama’nın keyfi yerindeydi. ABD Başkanı, evsahibesi Beyonce ile karısı Michelle’in karizmasını karşılaştırarak Jay Z’e “Hayatlarımız birbirine benziyor. İkimizin de kızları var ve karılarımız bizden daha popüler” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!