Yüz kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Güncelleme Tarihi:

Yüz kelimesinin eş anlamlısı nedir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2020 02:04

Eş anlamlı kelimeler dilimizde oldukça önemlidir. Kelimelerin eş anlamlarını doğru öğrenmek için TDK sözlüklerine bakabilirsiniz. Yüz kelimesinin ise eş anlamlı oldukça merak konusudur. Peki Yüz kelimesinin eş anlamlısı nedir? Sizlere yüz kelimesinin eş anlamlılarını detaylıca derledik.

Haberin Devamı

Yüz kelimesinin birden fazla eş anlamlısı bulunmaktadır. Bu kelimeler yüz kelimesi yerine cümle içerisinde kullanılabilir. Yüz kelimesinin en çok kullanılan eş anlamlı kelimesi çehre kelimesidir.

 Yüz Eş Anlamlısı

 Dilimizde bütün kelimelerin yazılışları ve okunuşları ve anlamları birbirinden farklıdır. Fakat bazı kelimelerin yazılışları ve okunuşları farklı olsa da aynı anlamı barındırırlar. Bu kelimelere eş anlamlı, anlamdaş veya yakın anlamlı kelimeler denmektedir. Dilimizde birçok kelimenin eş anlamı bulunmaktadır. Yüz kelimesinin ise eş anlamlısı TDK sözlüklerinde yer alır. Yüz kelimesinin eş anlamlı kelimeleri şu şekilde verilmektedir:

 - Surat, Sima, Çehre, beniz, bet, kap, kopya, satıh, suret, taraf, utanma, üzeri, yan

 Bu kelimeler yüz kelimesinin eş anlamlı kelimeleridir. Fakat yüz kelimesi eş sesli bir kelime olduğu için birden fazla anlam barındırmaktadır. Bu sebeple yüz kelimesinin cümle içerisinde kullanılan anlamlarına göre eş anlamlı kelimeleri de yüz kelimesinin yerine kullanılabilir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!