Yuvada kalan çocuklar ‘gönüllü anne’ bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Yuvada kalan çocuklar ‘gönüllü anne’ bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2007 11:07

KONYA Sosyal Hizmetler İl Müdürü İzzet Güneş, 0- 12 yaş grubu çocuk yuvasında kalan çocuklara sıcak bir aile ortamı ve anne sevgisini aşılayabilmek için ailelere ‘gönüllü anne’ ve ‘koruyucu aile’ olma çağrısında bulundu. Güneş, “Şu anda 20 civarında gönüllü annemiz var. Ama bu sayı yeterli değil. Bu işi fedekarca yapmak isteyen ailelere ihtiyacımız var” dedi.

Haberin Devamı

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak aileleri tarafından terk edilen ve bakılmaya muhtaç çocuklara yönelik ‘gönüllü anne’ ve ‘koruyucu aile’ uygulaması yaptıklarını belirten Güneş, “Gönüllü anneler haftanın belirli günleri yuvaya giderek çocuklarla ilgilenirken, koruyucu aile olanlar ise çocuğu evine götürerek aile ortamında bakabiliyor” dedi.

Gönüllü annelikte en çok önem verdikleri şeyin devamlılık olduğuna dikkat çeken Güneş, çocukla 3- 5 ay görüşüp, daha sonra görüşmeyi bırakmanın çocuğun psikolojisini olumsuz etkilediğini söyledi. Güneş, “Şu anda 20 civarında gönüllü annemiz var. Ama bu sayı yeterli değil. Bu işi fedekarca yapmak isteyen ve beklentisi olmayan ailelere ihtiyacımız var. Bu çocuklara aile şefkati yaşatacaksak çok sayıda koruyucu aile ve gönüllü anne olması gerekiyor. Bunun için ‘Keşke bir çocuk daha yetiştirseydim’ veya ‘Keşke bir çocuğa daha faydam dokunsaydı’ diyen aileleri yuvalarımıza bekliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gönüllü anne veya koruyucu aile olmak için fazla prosedüre ihtiyaç duyulmadığını da vurgulayan Güneş, şunları söyledi:
“Koruyucu aile hizmeti almak için başvuran ailelere verilen çocukların masrafları devlet tarafından karşılanıyor. Çocuk başına ayda 180 YTL ödeniyor. Bunun yanında okul giderleri karşılanıyor. Ancak, para almadan bu bakımı karşılayanlar da oluyor. Gönüllü anne olmak isteyenler ise ikametgah adresi, Cumhuriyet Savcılığı’ndan alınacak iyi hal belgesi ve sağlık raporu ile kuruma başvuruyor. Adaylarımız kurumumuzda gönüllü başvuru formunu doldurarak beklemeye başlıyor. Yapılan incelemenin ardından uygun görülmeleri halinde gönüllü anne olabiliyorlar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!