Yurt faciasında yaralanan öğrenci taburcu oldu

Güncelleme Tarihi:

Yurt faciasında yaralanan öğrenci taburcu oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2008 15:44

KONYA’nın Taşkent İlçesi Balcılar Beldesi’nde özel bir vakfın kullandığı 3 katlı kız öğrenci yurt binasının çökmesi sonucu yaralanarak Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi’nde tedavi altına alınan 15 yaşındaki Teslime Dağtekin, olaydan 47 gün sonra taburcu oldu.

Konya’nın Taşkent İlçesi Balcılar Beldesi’nde özel bir vakfın kullandığı 3 katlı kız öğrenci yurdu çökmesi sonucu 18 öğrenci hayatını kaybetmiş, 27 öğrenci yaralanmıştı. Olayda yaralanan Teslime Dağtekin ve 16 yaşındaki Fatma Özbağrıaçık, Konya’daki ilk tedavilerinin ardından Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi’ne sevk edildi. Vücudunda üçüncü derece yanık olan Teslime Dağtekin, 47 gün süren tedavinin ardından taburcu edildi.

Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi Yanık ve Yangın Afetleri Enstitüsü Sorumlusu Dr. Cem Aydoğan, iki hastanın hastanelerine getirildiklerinde vücudunda üçüncü derece yanıklar bulunduğunu söyledi. Aydoğan, hastaların yanık olan alan ve ölü derilerin bulunduğu bölgenin çıkartıldığını belirterek, “Daha sonra hastanın kendi vücudunda sağlam olan deriler alınarak yanan yerlere kaplandı. Hastaların enfeksiyon kapmaması için bütün tedbirleri aldık. Vücudunda büyük yanık olan hastaların yaralarının desteklenmesinin yanı sıra beslenmelerine dikkat edildi. Psikolojik tedavi uygulandı. Ailesini sürekli görmesi sağlandı. Yüzde 20’nin üzerindeki yanıklar ciddi travma olarak tanımlanır. Hastalar geldiğinde hayati tehlikeleri mevcuttu. Vücudunda yüzde 50 yanık olan Dağtekin’i taburcu ettik” dedi.
Fatma Özbağrıaçık’ın tedavisinin sürdüğünü belirten Dr. Aydoğan, Özbağrıaçık’ın vücudunda yüzde 60 yanık mevcut olduğunu söyledi. Özbağrıaçık’ın tedavisinde son aşamaya gelindiğini belirten Aydoğan, yanık alanının geniş olması nedeniyle operasyonların sürdüğünü kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!