Yunus Nadi ödülleri açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Yunus Nadi ödülleri açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

Cumhuriyet Gazetesi'nce düzenlenen Yunus Nadi Ödülleri'nin 1998 yılı sahipleri belirlendi. Bu yıl 52.'si düzenlenen ve 326 kişinin, 480 yapıtıyla katıldığı yarışma sonunda 8 dalda 14 ödül verildi.

Yunus Nadi Ödülleri'ni, Afiş dalında Yeşim Demir ve Eser Karol, Karikatür dalında Yavuz Özhan Önür, Fotoğraf dalında Türker Cimcoz ve Kemal Gök kazandı.

Sosyal Bilimler Araştırması dalında Turgut Özakman, ‘Vahdettin, M. Kemal ve Milli Mücadele’ başlıklı yapıtı ile ödüle layık görülürken, Uzun Metrajlı Film Senaryosu Seçici Kurulu, ödülü, Serap Gedik'in ‘Figüran’ ve Mehmet Gökağaç'ın ‘Herşeye Rağmen Dostluk’ eserleri arasında paylaştırdı.

Şiir dalında ödülü, Nazmi Ağıl'ın ‘Boşanma Dosyası’ ve Mehmet Kazım Kumpasoğlu'nun ‘Kule’ isimli yapıtları, öykü dalında da Gülseren Engin'in ‘Sıradan Öyküler’ adlı kitap dosyası ile Osman Şahin'in ‘Mahşer’ adlı kitabı aldı. Roman Seçici Kurulu ise ödülü, Demir Özlü'nün ‘İtakaya Yolculuk’ ve Hakan Akdoğan'ın ‘Nü Peride’ isimli kitap dosyaları arasında paylaştırdı.

Ödüller, bugün saat 19.00'da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak törenle verilecek.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!