Yunanistan Sezen Aksu'yu geri çevirdi

Güncelleme Tarihi:

Yunanistan Sezen Aksuyu geri çevirdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2010 10:02

Sezen Aksu’nun bu yaz Atina’da ünlü Herodion Antik Açıkhava Tiyatrosu’nda konser verme isteği Yunan makamlarınca reddedildi. Karar, Yunan basınında büyük tartışma yarattı

Haberin Devamı

Milliyet'in haberine göre Akropolis eteklerindeki Herodion’da düzenlenen etkinlikleri onaylamakla yetkili Yunanistan’ın ‘Merkez Arkeoloji Kurulu’ (MAK) dün konser izinlerini açıkladı. Kurul, incelediği 33 başvurudan sadece 16’sını onayladı.  

Reddedilen başvurular arasında, Sezen Aksu, Dulce Pontez, Jessye Norman, Monsera Cabayet, Mikis Theodorakis gibi isimler var.

6 bin 500 kişilik Herodion’a kabul edilmeyen Aksu, Theodorakis ve Hristos Nikolopoulos’a dört bin kişilik Likavittos Açıkhava Konser Salonu tahsis edildi.       

Yunan basını kararı eleştirdi. Kathimerini gazetesi “Yap-boz tipi kararlar” başlığı altında, “Hiçbir gerekçe açıklanmıyor. Çok ünlü isimleri kestiler” yorumunu yaptı.

TaNea ise “Diva’ları kestiler” başlıklı haberinde, Sezen Aksu için “Türkiye’nin Haris Aleksiou’sunu kestiler” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

To Vima gazetesi “Theodorakis, Hacidakis ve Miktroutsikos gibi Yunan bestecilerin de şarkılarını yorumlayan Sezen Aksu reddedildi. Reddedilenler, onaylanan-  lardan daha iyi olmasın?” yorumunu yaptı.

“Aşırı gürültülü etkinliklere hayır” tutumu içindeki Merkez Arkeoloji Kurulu’nun, Goran Bregoviç ve orkestrasının Herodion’da konser vermesini onaylaması dikkat çekti.

1999'DAKİ KONSER EFSANE OLDU   

Sezen Aksu, Yunan şarkıcı Haris Aleksiou ile Marmara ve Atina depremlerinin ardından Kasım 1999’da ünlü Palas Tiyatrosu’nda bir konser verdi. Muhteşem ikilinin konseri sonrası Aksu’nun Yunanistan’daki popülaritesi arttı.
  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!