Yunanistan bu kızın ailesini arıyor

Güncelleme Tarihi:

Yunanistan bu kızın ailesini arıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2013 00:54

Yunanistan’ın Farsala kentinde Roman mahallesine yapılan bir uyuşturucu ve silah baskınında bulunduktan sonra uluslararası soruşturmanın parçası haline gelen Maria isimli kız çocuğu için polise dünyanın dört bir yanından 8 bin başvuru yapıldı.

Haberin Devamı

Yunan basını tarafından “sarışın melek” olarak adlandırılan sarı saçlı ve mavi gözlü kız çocuğunun kaçırılmış olabileceği şüphesi üzerine polis tarafından soruşturma başlatıldı. Dört yaşındaki küçük kızın anne ve babası olduğunu iddia eden 40 yaşındaki çiftle hiçbir benzerliği olmaması polisin dikkatini çekti.

DNA testi yapılan Maria’nın ebeveyni olduğunu iddia eden Hristos Salis ve Eleftheria Dimopoulou’yla kan bağı olmadığının ortaya çıkmasıyla çift çocuk kaçırma suçundan tutuklandı ve bugün mahkemeye çıkarılmaları bekleniyor.

BU KIZIN AİLESİ ARANIYOR

DÜNYA ONU İSTİYOR
Küçük kız için polise dünyanın her yerinden 8 bin telefon başvurusu yapıldı.

Polis, dördü ABD, diğerleri İsveç, Fransa, Kanada ve Polonya’dan gelen 8 telefonu ciddi olarak incelemeye aldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Tutuklanan çift ise kendilerini savundu ve polise Maria’yla birlikte çekilmiş videolarını kanıt olarak sundu. Çift, Maria’yı kaçırmadıklarını aksine annesi ona bakamadığı için çocuğu aldıklarını polise anlattı. Ancak polis sorgusunda, Bulgar bir kadının Maria’yı terk ettiği ya da küçük kızı çöplükte buldukları gibi çiftin anlattığı hikayelerin birbiriyle çeliştiği görüldü.

Komşuları ise çiftin Maria’ya sarı saçlarından dolayı özel bir ilgi gösterdiklerini anlattı ve “O çok değerli çünkü çok güzel. Hepimiz onu çok seviyorduk” dedi.

Salis’in erkek kardeşi Kostas, “Maria’nın gözlerinde bir problem vardı ve biz onu doktora götürdük. Biz onu her yere götürdük ama onu satmadık” diyerek ailesini savundu.

'PARA İÇİN DANS ETTİRİLİYOR'
Maria, Yunanistan Sosyal Servisi tarafından yaşadığı yerden alınarak Atina merkezli “Smile of The Child” isimli bir yardım kuruluşuna götürüldü. Sosyal servis yetkilisi, “Maria’nın Roman olmadığı çok açık. Küçük kız bize geldiğinde çok korkmuştu ve hiç konuşmuyordu. Ancak şimdi çok sakin ve diğer çocuklarla oyun oynamaya başladı” dedi.

Kuruluşun yöneticisi Costas Yannopoulos küçük kızın çok kötü koşullarda yaşadığını ve kendilerine getirildiğinde çok kirli olduğunu anlattı. Öncelikle polis tarafından hastaneye götürülen Maria sağlık kontrollerinden geçti ve yaşının tespit edilebilmesi için diş testi yapıldı. Yannopoulos kanıtların küçük kızın çocuk kaçakçılığı kurbanı olduğunu gösterdiğini iddia ediyor.

Haberin Devamı

Yannopoulos Maria’nın dans ettiği görülen yakın tarihte çekilmiş bir video için, “Birlikte yaşadığı aile tarafından para için dans ettiriliyor” yorumunu yapıyor.

Çiftin 18 yaşındaki kızları Panagiota ise videodaki görüntülerin zararsız olduğunu ve Maria’nın dans etmeyi çok sevdiğini savundu.

Ailenin kaydında 14 çocuğun daha olduğu ve haksız yere devlet yardımı aldıkları da tespit edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!