Yunan Büyükelçi: Prof. Mazis'in görüşünü paylaşmıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Yunan Büyükelçi: Prof. Mazisin görüşünü paylaşmıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2007 13:22

Türkiye’yi bölünmüş gösteren harita olayı nedeniyle “sözlü protesto notası” verilen Yunan Büyükelçi Georgios Yennimatas’ın Dışişleri Bakanlığı’ndaki görüşmede “Prof. Mazis’in görüşlerini paylaşmıyoruz. Ancak düşüncelerini söyleme özgürlüğü var. Komşularımızın toprak bütünlüğünden yanayız ve Türkiye, bizim müttefikidir” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde Atina’da Yunanistan Genelkurmay ve Savunma Bakanlığınca düzenlenen bir seminerde Prof. Mazis tarafından Türkiye’yi bölünmüş gösteren bir haritanın açılmasına duyulan tepki iletmek üzere Cuma günü Yunanistan’ın Ankara Büyükelçisi Georgios Yennimatas’ı bakanlığa çağırdı.

Türkiye’de büyük tepki yaratan harita olayından duyulan rahatsızlık, Yennimatas’a Kıbrıs ve Yunanistan’dan sorumlu Müsteşar Yardımcısı Vekili Haydar Berk tarafından iletildi. Dışişleri Bakanlığı’ndaki görüşmeyi değerlendiren Yunan diplomatik kaynakları da, Yennimatas’a “sözlü bir protesto notası”nı verildiğini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı’ndaki görüşme sırasında Büyükelçi Yennimatas, Yunanistan’ın olayına ilişkin görüşlerini anlattı. Yennimatas, haritanın Yunan Genelkurmay ve Savunma Bakanlığı’nca sunulmadığını, bu konuda Yunan devletinin bir rolünün olmadığını savundu. Yennimatas özetle şunları söyledi:

“Prof. Mazis’in görüşlerini paylaşmıyoruz. Tüm akademisyenlerin görüşlerini paylaşmıyoruz. Ancak onların, düşünme ve düşüncelerini dile getirme özgürlükleri var. Tüm komşularımızın toprak bütünlüğünden yanayız. Kesinlikle Türkiye’nin toprak bütünlüğünden yanayız ve Türkiye, NATO’da bizim müttefikimiz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!