Yumurtanın turşusunu yaptı

Güncelleme Tarihi:

Yumurtanın turşusunu yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2002 13:46

Konyalı turşu imalatçısı Mehmet Demirci, kaktüsten, armuta, patlıcandan, bamyaya kadar 30'a yakın turşusuna son olarak yumurta turşusunu da ekledi.

Konya'da gıda ürünleri satan Kompeysa Limited Şirketi'nin Yönetim Kurulu Üyesi Demirci, marketinde birçok gıda ürünü bulunmasına karşın turşuların çok özel bir yeri olduğunu kaydetti.

Demirci, 20 yıl önce başlayan turşu merakının giderek geliştiğini ve aklına geldiği hemen her üründen turşu yaptığını belirterek, şunları söyledi:

''Erik, üzüm, patlıcan, bamya, armut, pancar, soğan gibi 30'a yakın üründen turşu yapıyorum. Turşuların tamamı tüketim için üretilmiyor. Örneğin kaktüs turşusu balık kızartmasında koku gidermek için kullanılıyor. Bu ürünlerime eklediğim Hint tavuğu ve Pekin ördeği yumurta turşusu ise en iddialı ürünlerimden biri. Haşlayıp, toplu iğneden biraz kalın bir iğne ile deldiğim yumurtaları turşu suyuna bırakıyorum. Yumurta turşu suyu içinde kıvamını bulunca inanılmaz bir lezzet alıyor.''

RAKI İLE İYİ GİDİYOR

Demirci, yumurta turşusunun özellikle sahil yörelerindeki içkili lokantalar tarafından alındığını ifade ederek, ''Sırrı sadece bende olan yumurta turşusu özellikle rakı sofrası için tercih ediliyor. Bu turşuyu benden başka üreten yok. En önemli müşterilerim ise Silifke, Anamur, Taşucu ve Antalya'daki lokantalar'' dedi.

Demirci, diğer turşularının ise özellikle hamile kadınlar tarafından satın alındığını bildirerek, 'Özellikle kış aylarında bulunmayan üzüm, erik gibi meyvelerden turşu yaptığımı öğrenen hamile kadınların eşleri, çareyi bana başvurmakta buluyor. Çeşitli illerdeki Konyalılar aracılığı ile turşularımı duyanlar, telefonla sipariş veriyor'' diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!