Yüksekova'da uzman çavuş şehit edildi

Güncelleme Tarihi:

Yüksekovada uzman çavuş şehit edildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2010 09:48

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi’nde konuşlu 21'inci Jandarma Sınır Tugayı'nda görevli, evli ve 1 çocuk babası 33 yaşındaki Uzman Çavuş Yasin Ak, bu sabah kent merkezinde uğradığı silahlı saldırıda şehit düştü. Acılı haberi alan ailesi gözyaşlarına boğuldu. Şehidin eşi Hülya, minik kızlara Sidelya'ya sarılarak isyan etti.

Haberin Devamı

AİLE GÖZYAŞLARINA BOĞULDU - FOTO GALERİ

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞUN BABA EVİNDE YAS / WEB TV

TUNCELİ'DE ÇATIŞMA      

Olay, çatışmalarda ölen PKK'lıların cesetlerinin parçalanıp yüzlerinin tanınmayacak hale getirildiği iddiasıyla BDP'lilerin öncülüğünde son birkaç günden bu yana protesto gösterileri ve kepenk kapatma eyleminin yapıldığı ilçede bugün saat 07.30'da meydana geldi. Sabah sivil kıyafetle, görevine gitmek üzere evinden çıkan Uzman Çavuş Yasin Ak, kentin en merkezi yeri Cengiz Topel Caddesi'nde bir otelin önünde saldırıya uğradı. Arkasından yaklaşan kimliği belirsiz bir kişi tabancasını çekerek uzman çavuş Yasin Ak'ın başına ateş etti.

ŞEHİDE ASKERİ TÖREN 

Saldırıda ağır yaralanan uzman çavuş Yasin Ak, kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesi’nde doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Şehit Uzman Çavuş Yasin Ak'ın cenazesi, bu hastanede yapılan otopsi ardından görev yaptığı 21'inci Jandarma Sınır Tugay Komutanlığı'na getirildi. Burada düzenlenen askeri törene Hakkari Valisi Muammer Türker, Yüksekova Kaymakamı Çetin Çelik, Yüksekova 3'üncü Piyade Taktik Tümen Komutanı Tümgeneral Gürbüz Kaya ile askeri personel katıldı.

Tören ardından bayrağa sarılı şehit uzman çavuş Yasin Ak’ın cenazesi helikopterle Van’a buradan da toprağa verilmek üzere uçakla memleketi Osmaniye’ye gönderildi.

VALİ: "TERÖR SALDIRISI OLARAK DÜŞÜNÜYORUZ"

Hakkari Valisi Muammer Türker, Yüksekova'da görevli bir uzman çavuşun silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesi olayıyla ilgili, “Terör saldırısı olarak düşünüyoruz, inceleme yapıldıktan sonra netleşecek” dedi.

Haberin Devamı

Bazı gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Yüksekova ilçesine gelen Vali Türker, uzman çavuş Yasin Ak'ın, sabah saatlerinde ilçe merkezinde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirmesi olayıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Vali Türker, olayla ilgili elinde şu anda yeterli veri bulunmadığını belirterek, “Terör saldırısı olarak düşünüyoruz. İnceleme yapıldıktan sonra netleşecek. Olay şu anda inceleme aşamasında. Bu nedenle net bir şey söyleme imkanımız yok” dedi.

ÇUKURCA'DA TOP SESLERİ

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nden bu sabaha karşı Irak yönüne doğru yoğun top atışı yapıldı. Ağır silahların da kullanıldığı ve 1 saat süren atışların sesi ilçe merkezinden de duyuldu.

Mehmetçiğin bölgede PKK'lı teröristlere karşı operasyonları yoğunlaşırken bugün saat 03.00 sıralarında Irak'a sıfır noktada bulunan Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde yoğun bir top ve silah atışı yapıldı. Askeri birliğin konuşlu olduğu Darsinki Bölgesi'nden Irak yönüne obüs topları ve ağır silahlarla yapılan atışların sesiyle çok sayıda kişi panik içinde uyandı. Yaklaşık 1 saat süren atışların eğitim amaçlı olduğu öne sürülürken bölgede operasyonların devam ettiği belirtildi. Sınırda PKK'lı teröristlerin Türkiye topraklarına girebileceği bölgelere yeni mevziler kazıldığı belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!