Güncelleme Tarihi:
YÜKSEKÖĞRETİM Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yükseköğretim yöneticileri ile öğretim elemanlarına yönelik yeni düzenlemelerin bulunduğu yönetmelikte, ‘Yönetim görevinden ayırma’, ‘Görevinden çekilmiş sayma’ ve ‘Üniversite öğretim mesleğinden veya kamu görevinden bir daha alınmamak üzere çıkarılması’ bölümü yürürlükten kaldırıldı. “Bir başkasının bilimsel eserinin veya çalışmasının tümünü veya bir kısmını kaynak belirtmeden kendi eseri gibi göstermek- intihal” ise, ‘Kamu Görevinden Çıkarma’ suçları kapsamına alındı.
İŞTE BU EYLEMLER
‘Kamu görevinden çıkarma’ suçları arasında bulunan eylemlerden bazıları şöyle sıralandı:
? İdeolojik, siyasi, yıkıcı, bölücü amaçlarla eylemlerde bulunmak veya bu eylemleri destekleyerek kurumların huzur, sükun ve çalışma düzenini bozmak. Boykot, işgal, engelleme, işi yavaşlatma ve grev gibi eylemlere katılmak ya da bu amaçlarla toplu olarak göreve gelmemek, bunları tahrik ve teşvik etmek, yardımda bulunmak.
? Yasaklanmış her türlü yayını, siyasi veya ideolojik amaçlı bildiri, afiş, pankart, bant ve benzerlerini basmak, çoğaltmak, dağıtmak, bunları iş yerine veya iş yerindeki eşya üzerine yazmak, resmetmek ve asmak, teşhir etmek veya sözlü ideolojik propaganda yapmak.
? İzinsiz veya kurumlarınca kabul edilebilir özrü olmaksızın bir yıl içinde toplam olarak devamlı statüde olanlar için 20 gün göreve gelmemek, kısmi statüde olanlar için 80 saat devamsızlık göstermek.
? Kamu hizmeti veya öğretim elemanı sıfatı ile bağdaşmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunmak.
? Yetki almadan gizli belgeleri açıklamak.
? Siyasi ve ideolojik eylemlerden arananları görev mahallinde gizlemek.
? Yurtdışında devletin itibarını düşürecek veya görev haysiyetini zedeleyecek tutum ve davranışlarda bulunmak.
? 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanuna aykırı fiilleri işlemek.
10 bin atama için başvurular başladı
? ŞUBAT ayında yapılacak
10 bin öğretmen ataması için başvurular dün başladı. Başvurular 4 Şubat’a kadar alınacak. Öğretmenliğe başvurular için elektronik başvuru sayfası ‘İlk Atama’, ‘Açıktan ve Kurumlar Arası Yeniden Atama’ ve ‘Milli Sporcuların Atanması’ şeklinde ayrı ayrı düzenlendi. Adaylar durumlarına uygun bölümü seçerek http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerindeki ‘Elektronik Başvuru Formunu’ kullanarak başvuru yapacak. Tüm alanlarda taban puan 50 olarak belirlendi. Atamalar 6-7 Şubat’ta yapılacak. Öğretmenler göreve
10 Şubat’ta başlayacak. Bazı alanlar için belirlenen kontenjanlar ise şöyle: Sınıf öğretmenliği bin 50, İngilizce bin, ilköğretim matematik öğretmenliği 751, Türkçe 675, fen bilimleri/fen ve teknoloji 597, sosyal bilgiler 529, Türk dili ve edebiyatı 503, beden eğitimi 422, matematik 415, okul öncesi öğretmenliği 402.
TÜBİTAK’tan 10 üniversiteye hibe desteği
TÜBİTAK, üniversiteler bünyesindeki teknoloji transfer ofislerinin güçlendirilmesi ve yenilerinin kurulmasını teşvik etmek için 10 üniversiteye yıllık 1 milyon liraya kadar hibe desteği sağlayacak. TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından geçen yıl ilk kez Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı başlatıldı. 2014’te hibe desteği almak için TÜBİTAK’a 36 üniversite başvuruda bulundu. Yapılan değerlendirmenin ardından destek verilecek üniversiteler, Anadolu, Bilkent, Dokuz Eylül, Erciyes, Gaziantep, İstanbul, İstanbul Şehir, İstanbul Teknik ve Uludağ üniversiteleri ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü olarak belirlendi. Desteklenecek teknoloji transfer ofislerine TÜBİTAK tarafından yıllık 1 milyon liraya kadar hibe desteği verilecek. Her yıl yapılacak
değerlendirmelerle, destek süresi
10 yıla kadar uzatılabilecek. Destek oranı ilk 5 yıl yüzde 80, ikinci 5 yıl yüzde 60 olacak. Programa başvurular, açılacak olan çağrı dönemlerinde proje şeklinde yapılacak.