YSK Başkanı Yener son durumu açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2023 17:16

YSK Başkanı Ahmet Yener oy verme işleminin bitmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Yener, " An itibarıyla yurt içinde Erdoğan'ın oy oranı %53.35, Kılıçdaroğlu'nun %46.65. Yurt dışında ise Erdoğan'ın oy oranı %60.75. Kılıçdaroğlu ise %39.25'tir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

YSK Başkanı Ahmet Yener, bugün gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için oy verme işleminin sona ermesinin ardından belirli aralıklarla açıklamalarda bulundu.

20:00 YSK BAŞKANI YENER'DEN YENİ AÇIKLAMA

YSK Başkanı Ahmet Yener yaptığı açıklamada "An itibarıyla yurt içi sandık oranı %76.41. Yurt dışında ise %42.01. Yurt içi ve yurt dışı toplam %75.42'dir. Bu oranlar anbean siyasi partilerimizle paylaşılmaktadır. An itibarıyla yurt içinde Erdoğan'ın oy oranı %53.35, Kılıçdaroğlu'nun %46.65. Yurt dışında ise Erdoğan'ın oy oranı %60.75. Kılıçdaroğlu ise %39.25'tir. Genel oyların toplamında ise Erdoğan %53.41, Kılıçdaroğlu 46.59 oy oranına sahiptir." dedi. 

19:37 YENER SON DURUMU AÇIKLADI

Yener, "An itibarıyla 26 milyon 871 bin oy sayılmış olup. Şu anda oyların %54'ü sayılmış bir vaziyettedir. Veri girişimiz siyasi partilerimizle de anbean paylaşılmaktadır. Şu an itibarıyla sayın Erdoğan %54.47, sayın Kılıçdaroğlu %45.53" dedi.

Haberin Devamı

18:51 YENER: "VERİ AKIŞINDA BİR PROBLEM YOKTUR"

YSK Başkanı Yener, "Şu ana kadar yüzde 25 veri akışı olmuştur. Veri akışları siyasi parti temsilcilerimizle paylaşılmaktadır. Geçici sonuçlar açıklanana kadar kamuoyunun beklemesini rica ederiz. Veri akışında şu ana kadar bir problem yoktur" dedi.

 

YENER'DEN İLK AÇIKLAMA

Oy verme sürecinin sona erdiğini ifade eden Yener, bu süreçte herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını duyurdu. Yener, şunları kaydetti:

"Bugün yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tur oy verme süreci sona ermiştir. Kurulumuza şu ana kadar yansıyan ve oy verme işlemlerine etkisi olan herhangi olumsuz bir durum söz konusu olmamıştır. Süreç içerisinde kurulumuza getirilen itirazlarda değerlendirilmiş, ilgili il ve ilçe seçim kurullarına gönderilmiştir. Seçimlere sağduyu ile katılım gösteren seçmenlerimize, cumhurbaşkanı adaylarımıza, temsilcilere, siyasi partilere Yüksek Seçim Kurulunun değerli üyelerine ve kurulumuzdaki siyasi parti temsilcilerine, kurulumuzun merkez teşkilatında görevli olan personelimize il, ilçe seçim kurulu başkanlıklarımıza, personelimize sandıklarda görev alan tüm görevlilere ve bu süreçte bizimle birlikte olan ilgili bakanlıklarımıza, kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına, güvenlik görevlilerimize ve süreci baştan beri bizimle birlikte takip eden siz değerli basın mensuplarına teşekkürlerimi sunuyorum. Seçimlerin Türk milletine ve demokrasimize hayırlı olmasını diliyorum arkadaşlar.”

Haberin Devamı

28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları 2023 || Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları dakika dakika hurriyet.com.tr'de olacak... İşte seçim sonuç ekranı ve son oy oranları

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!