Yolsuzluk Komisyonu'nda Ecevit ismi

Güncelleme Tarihi:

Yolsuzluk Komisyonunda Ecevit ismi
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 10, 2003 15:00

Yolsuzluk alt komisyonunda özelleştirmede kamuyu zarara uğratanlar arasında eski Başbakan Bülent Ecevit'in de adı geçiyor.

Haberin Devamı

TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu, BDDK ve Bankacılık alt komisyonu tarafından hazırlanan rapor üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. 350 sayfadan oluşan bu alt komisyon raporu üzerindeki çalışmaların haftaya sarkabileceği belirtildi.
  Â
5 alt komisyon raporundan, yolsuzluklara iliÅŸkin genel bir bakış ortaya koyan ve yolsuzluÄŸun önlenmesine iliÅŸkin önerileri içeren raporu TBMM BaÅŸkanlığı'na sunan komisyon, diÄŸer alt komisyon raporları üzerindeki deÄŸerlendirmelerini sürdürüyor.Â
  Â
Her bir alt komisyonun incelediği konuya ilişkin yolsuzluk iddialarıyla ilgili hangi bakanlar hakkında soruşturma talebinde bulunulacağı konusunda uzun uzun tartışmaların yapıldığı komisyon toplantıları gece yarılarına kadar sürüyor.
  Â
Sağlık alanındaki yolsuzluk iddialarının ele alındığı alt komisyon raporunda Bağ-Kur ve SSK'daki otomasyon ihaleleriyle ilgili olarak dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan hakkında soruşturma isteminde bulunulup bulunulmaması konusunda karara ulaşılamadı. Konuya ilişkin yeni bir araştırma talebinde bulunulabileceği de belirtiliyor.
  Â
Özelleştirmelerdeki yolsuzluk iddialarını inceleyen alt komisyon raporunda ise özelleştirmelerde taksitleri erteleyip faizleri silerek, teminatları nakde çevirmeyerek devleti zarara uğrattıkları gerekçesiyle Özelleştirme Yüksek Kurulu üyeliği yapan 18 eski bakan hakkında soruşturma komisyonu kurulması görüşü ağırlık kazandı.

Ä°SÄ°MLER

Haberin Devamı

Ancak komisyon raporu TBMM Başkanlığı'na teslim edilinceye kadar üzerindeki tartışmaların süreceği 18 bakanın isimleri şöyle:
  Â
''Bülent Ecevit, Mesut Yılmaz, Hüsamettin Özkan, Devlet Bahçeli, Güneş Taner, Zekeriya Temizel, Işın Çelebi, Kemal Derviş, Yalım Erez, Hikmet Uluğbay, Şükrü Sina Gürel, Metin Şahin, Yüksel Yalova, Nami Çağan, Sümer Oral, A.Kenan Tanrıkulu, Yılmaz Karakoyunlu, Masum Türker.''
  Â
Komisyon dünden bu yana ise BDDK ve bankacılık ile ilgili yolsuzluk iddialarını içeren alt komisyonun 350 sayfalık raporunu inceliyor. Bu rapor üzerindeki çalışmaların büyük olasılıkla bu hafta tamamlanamayacağı ve gelecek haftaya sarkacağı belirtiliyor.Â
  Â
Komisyon enerji alanındaki yolsuzluk iddialarını içeren alt komisyon raporunu da inceledikten sonra son bir kez daha toplanarak hangi bakanlar hakkında soruşturma, hangi konularda araştırma isteminde bulunulacağını ve kimler hakkında suç duyurusu yapılacağını karara bağlayacak. Komisyonun raporunu gelecek hafta sonuna kadar TBMM Başkanlığı'na sunması bekleniyor.

Haberin Devamı
"TALÄ°HSÄ°ZLÄ°K VE SÄ°YASAL DENSÄ°ZLÄ°K''

Bu arada DSP Genel Sekreteri Süleyman Yağız, ''TBMM Yolsuzlukları AraÅŸtırma Komisyonu'nun Ecevit hakkında soruÅŸturma komisyonu kararı almasının, yüzyılın en büyük talihsizliÄŸi ve siyasal densizliÄŸi'' olduÄŸunu ifade etti.Â
  Â
Yağız, yaptığı yazılı açıklamada, ''TBMM yolsuzlukları araÅŸtırma komisyonunun bu kararının, komisyonun asıl amacının, yolsuzlukları ortaya çıkarmak deÄŸil, tam tersine gündemi iÅŸgal ederek hedefi ÅŸaşırtmaya çalışmak ve bazı AK Partililer hakkındaki iddiaları gizlemek olduÄŸunu net biçimde ortaya koyduÄŸunu'' kaydetti.Â
  Â
Ecevit'i, oy vermeyenlerin bile ''Dürüstlük simgesi'' olarak gördüklerini belirten Yağız, nitekim bazı üyelerin de ''böyle bir karar alınırsa komisyonun inandırıcılığını kaybedeceği'' düşüncesini dile getirdiklerini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!