Yolcu trenin altında kalan otomobilde, 2 ölü, 1 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Yolcu trenin altında kalan otomobilde, 2 ölü, 1 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2010 21:09

Aydın'ın İncirliova İlçesi'nde Erbeyli Köyü'nde yolcu treni, hemzemin geçitten geçmeye çalışan otomobile çarptı. Kazada otomobilde bulunan 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

İzmir’deki Basmane İstasyonu’ndan bugün akşam saatlerinde kalkarak Aydın’ın Nazilli İlçesi'ne giden Garip Çelikel yönetimindeki 32207 sefer sayılı yolcu treni, Erbeyli Hemzemin Geçiti'nden geçmeye çalışan Raşit Çürükoğlu (31) yönetimindeki 35 AE 4332 plakalı otomobile saat 20.30 sıralarında çarptı. Çarpışmanın şiddetiyle 234 metre sürüklenen otomobildeki 3 kişiden 2'si öldü, 1 kişi de ağır yaralandı. Kazayı gören vatandaşlar durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Sağlık ekipleri, her ikisi de 2 çocuk babası, incir tüccarı ve sanayici olan sürücü Çürükoğlu ile ortağı Ramazan Kurtoğlu'nun (39) olay yerinde yaşamını yitirdiğini belirledi. Kazada yaralanan Ercan Derelier'i (33) ise ambulansla Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırıp tedavi altına aldı.

Haberin Devamı

İTFAİYE EKİPLERİ CESETLERİ ÇIKARTTI

Trenin altında kalan araçta sıkışan sürücü Çürükoğlu ile Kurtoğlu'nun cesetleri, olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri tarafından, yaklaşık 2.5 saat süren çalışmanını sonucunda çıkartıldı. Cesetler Aydın Devlet Hastanesi'nin Morgu'na kaldırıldı. Kaza nedeniyle beklemek zorunda kalan tren yolcularının bazıları olay yerine gelen yakınlarının araçlarıyla birlikte evlerine dönerken, bazıları da enkazın kaldırılmasının ardından yollarına devam edebildi.

Jandarma tarfından gözaltına alınan makinist Çeliker'in, ilk ifadesinde “Hemzemin geçide yaklaşırken, otomobilin geldiğini görünce defalarca düdük çaldım. Önce durakladı. Sonra hareket etti ve raylara girdi. Biz de çarptık” dediği öğrenildi.

Hemzimin geçitteki bariyerlerin yaklaşık 1.5 aydır çalışmadığını ve yetkililere bunun için başvurduklarını söyledikleri belirten köylüler ise kazanın ihmal nedeniyle meydana geldiğini iddia etti. Kazayı haber alıp olay yerine gelen ölenlerin yakınları ise gördükleri manzara karşısında sinir krizi geçirdi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu arada, Ödemiş'in Kiraz Beldesi'ne bağlı Umurlu Köyü'nde yaşadıkları belirtilen Çürükoğlu ile ortağı Ramazan Kurtoğlu'nun, Erbeyli Köyü'ne köylülerden incir almak için geldikleri öğrenildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!