Yolcu otobüsüyle tanker çarpıştı: 4 ölü,14 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Yolcu otobüsüyle tanker çarpıştı: 4 ölü,14 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2001 00:00


Gümüşhane'nin Torul ilçesinde, yolcu otobüsüyle tankerin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 4 kişi öldü, 14 kişi de yaralandı.
İstanbul'dan Gümüşhane'ye giden 'Yeşil Gümüşhane' firmasına ait Yılmaz Ağaç yönetimindeki 29 AK 757 plakalı yolcu otobüsü, Torul ilçesi çıkışında, karşı yönden gelen Osman Öztürk'ün kullandığı 25 EV 579 plakalı boş tankerle çarpıştı.

Kazada, Mürsel Akan, Bülent Akgül, Yılmaz Ağaç ve Melek Üzüm olay yerinde hayatını kaybetti. Gülsüm Şener, Meryem Karaca, Fatma Kaya, Abbas Şişman, Şaban Cebeci, Fatih Akan, Taner Barlas, İsmail Şerifoğlu, Ramazan Cebeci, Talip Kırmızı, Fadime Andiç, Alaattin Civelek, Erkan Özkan ve tanker sürücüsü Osman Öztürk yaralandı. Yaralılar, Torul ve Gümüşhane'deki sağlık birimlerinde tedavi altına alındılar.

EĞLENCE DÖNÜŞÜ KAZA YAPTI

Bakırköy'de meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yeşilköy'de eğlence dönüşü Bakırköy sahil yolundan Havalimanı yönüne giden Erhan Nemutlu'nun kullandığı 34 AB 7920 plakalı otomobil, Hava Harp Okulu önüne geldiği sırada, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkarak refüje vurdu.

Kazada sürücü Erhan Nemutlu ile araçta bulunan Niyazi Yılmaz ve Cevat Çakmak, yaralanarak ambulansla International Hospital'e kaldırıldılar. Hastane yetkilileri, Cevat Çakmak'ın sağlık durumunun ciddiyetini korduğunu kaydettiler.

Yaralı yakınları, 31 yaşına giren Cevat Çakmak'ın, arkadaşlarıyla beraber doğum gününü kutlamaya gittiğini, kazanın, eve dönüş sırasında meydana geldiğini söylediler.

SIKIŞTIRILAN ARAÇ TAKLA ATTI

İzmir'in Konak ilçesinde, takla atıp ters dönen özel araçta, anne-oğul yaralandı. Kazanın, başka bir aracın sıkıştırması sonucu meydana geldiği belirlendi.

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı girişi eski Balık Hali önünde, Erdinç Ali İçtendoğuş yönetimindeki 35 R 8495 plakalı özel araç, arkasından gelen ve kendisini sıkıştıran araçtan kaçmak istedi. Bu sırada ortadaki demir parmaklıklara çarptı. Araç, takla atarak ters döndü. Kazayı görenler ve çevredekiler, araçta bulunanlara yardım ederek, Erdinç Ali İçtendoğuş ile yanında bulunan annesi İfakat İçtendoğuş'u araçtan çıkardılar. Olay yerine gelen ambulans, hafif yaralı ana-oğlu, tedavi için Bozyaka SSK Hastanesi'ne götürdü. Sürücü İçtendoğuş ile annesinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Kazayı şans eseri ucuz atlattıklarını ifade eden Erdinç Ali içtendoğuş, olayı şöyle anlattı:

''Alsancak'tan Güzelyalı yönünde gidiyordum. Beni sürekli korna çalarak ve farlarını yakalarak taciz eden bir araç vardı. Araçtan Balık Hali önünde kaçmak istedim, o da benim aracımı sıkıştırdı. Bu arada demir parmaklıklara vurdum ve aracım ters döndü.''
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!