YÖKDİL ne zaman yapılacak? YÖKDİL 2021/2 sınav tarihi

Güncelleme Tarihi:

YÖKDİL ne zaman yapılacak YÖKDİL 2021/2 sınav tarihi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2021 03:22

YÖKDİL sınav tarihi, akademik anlamda yabancı dillerini kanıtlamak isteyen adayların gündemini oluşturuyor. YÖKDİL sınavına yönelik araştırmalar tarihin yaklaşmasıyla birlikte hız kazandı. İngilizcede Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde sadece Sosyal Bilimler alanında yapılacak olan 2021-YÖKDİL/2 Sınavı ÖSYM'nin belirlediği takvim doğrultusunda gerçekleşecek. Peki, 2021 YÖKDİL ne zaman yapılacak? İşte 2021 YÖKDİL sınav tarihi

Haberin Devamı

YÖKDİL sınav tarihi için heyecanlı bekleyiş başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca, yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı'na (2021-YÖKDİL/2) yabancı dil sınav puanı almak isteyen adaylar katılım gösterecek. 2-12 Temmuz 2021 tarihleri arasında başvuruları alınan söz konusu sınav ağustos ayında gerçekleşecek. Sınav sonuçları sınavın gerçekleştirildiği tarihten itibaren 5 (beş) yıl süreyle geçerli olacak. Gözler şimdi YÖKDİL sınav tarihinde. İşte, 2021 YÖKDİL sınav tarihi...

YÖKDİL NE ZAMAN?

ÖSYM takvimine göre, bu yıl ikincisi yapılacak olan YÖKDİL sınavı 29 Ağustos'ta gerçekleşecek. 

Sınav, saat 10.15’de başlayacak ve 3 saat (180 dakika) sürecektir. Bir dönemde sadece bir yabancı dil ve alandan sınava girilebilecektir. 

Haberin Devamı

Adaylara başvuru esnasında beyan ettikleri alan ve yabancı dile ait sınav evrakı verilecektir. İngilizcede Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde sadece Sosyal Bilimler alanında yapılacaktır. 

Sınav günü saat 10.00’a kadar adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacaktır. Adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına, sınavın cevaplama süresi başladıktan sonra sınav salonlarına alınmayacaklardır. 

Sınav sonuçları; Yükseköğretim Kurulu ve Kurumları ile geçerliliği kendi mevzuatlarında kabul edilmiş olan diğer kurum ve kuruluşları tarafından aranan yabancı dil koşulunun sağlandığını belgelendirmek amacıyla kullanılabilecektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!