Yok öyle bir inceleme

Güncelleme Tarihi:

Yok öyle bir inceleme
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2011 00:00

Diyanet İşleri Başkanı ilk mesajında “Noel Baba adam olsa bacadan girmezdi” diyen Keşan Müftüsü’ne inceleme başlatılmadığını yazdı.

Haberin Devamı

SOSYAL paylaşım sitesi Twitter’a Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de katıldı. Twitter’da kişisel hesap açan Görmez, ilk tweet’ini “Noel baba” için attı. Görmez, Keşan Müftüsü Süleyman Yeniçeri hakkında inceleme ve soruşturma başlatılmadığını yazarak, kurumunun bürokratlarını da yalanladı.
Yanlış haber üzdü
Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre Görmez, mesajlarında şu ifadeleri kullandı: “Değerli dostlar, öncelikle cumanız mübarek olsun. Keşan Müftüsü hakkında herhangi bir inceleme veya soruşturma başlatılmamıştır. Yanlış haber üzerine yapılan yorumlar üzüntü vericidir. Buna rağmen ilginize ve hassasiyetinize teşekkürler.”

Basın bürosu duyurmuştu

KEŞAN Müftüsü Yeniçeri’nin, “Noel Baba, Hıristiyan aleminin çıkardığı bir şahsiyet. Dürüst biri olsa bacadan değil kapıdan girerdi” sözleri basına yansımıştı. Bunun üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı basın bürosu elemanları, gazetecilerin soruları üzerine, “Edirne İl Müftülüğü’ne, Yeniçeri hakkında inceleme başlatılması talimatı verildiğini” söylemişlerdi. Yeniçeri hakkında inceleme başlatıldığını, Anadolu Ajansı (A.A) da haber olarak abonelerine geçmişti. Bu haberler Diyanet yönetimince yalanlanmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!