YÖK Başkanı Prof.Dr. Özcan, Gelibolu Yarımadası'nı gezdi

Güncelleme Tarihi:

YÖK Başkanı Prof.Dr. Özcan, Gelibolu Yarımadasını gezdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2009 18:07

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga İktisadi İdari Bilimler Fakültesi tarafından organize edilen 6'ncı Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları Kongresi'ne katılmak üzere kente gelen Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof.Dr. Yusuf Ziya Özcan, Gelibolu Yarımadası'ndaki savaş alanları ve şehitlikleri gezdi.

Dün kongrenin açılış paneline oturum başkanlığı yapan YÖK Başkanı Prof.Dr. Yusuf Ziya Özcan, bugün Doç.Dr. Kıvılcım Metin Özcan, ÇOMÜ Rektörü Prof.Dr. Ali Akdemir, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İnci Varinli ile Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'na gezi düzenledi.

Kafile ilk olarak Eceabat İlçesi'ne bağlı Kilitbahir Köyü'ndeki Namazgah Tabyaları'nı ziyaret etti. ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim üyeleri Yrd.Doç. Dr. Mithat Atabay ve Yrd.Doç Dr. Muhammed Erat tarafından, YÖK Başkanı Prof.Dr. Özcan ve yanındakilere Çanakkale Savaşı ile ilgili bilgiler verildi.

Seyit Onbaşı ve Soğanlıdere Şehitlikleri ile Şehitler Abidesi'ni gezen heyet, son olarak Seddülbahir Köyü'ndeki Ertuğrul Koyu'na geldi. YÖK Başkanı Prof.Dr. Yusuf Ziya Özcan, bölgede yaptığı gezi ve savaşlar hakkında edindiği bilgilerden etkilendiğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!